Guldkorn

Alla inlägg under juli 2008

Av Schrink - 8 juli 2008 20:36

Appropå kommentaren om mitt restaurangbesök idag. Jag hoppas att du inte trodde att det var en pizzeria. Piazza är italienska och betyder torg, inte felstavat pizzeria (om nån trodde det).

Av Schrink - 8 juli 2008 15:24

Salladsbuffén på Piazza  dÓro i Umeå är rätt fräsch, ganska mycket att välja på och framför allt gott bröd. Både köttbullar och räkor fanns också med. Drycken inget vidare, citron- o lingondricka samt vatten. Betyg svag 4.

Av Schrink - 7 juli 2008 19:19

Efter en dag i solen (eller nåt annat somrigt) vill jag gärna ha en tv-deckare på kvällen. Midsommer, som jag egentligen tycker inte är så bra, är det enda förutom kanal 9-s repriser på Morse mm. De flesta Morse har jag sett (annars är han mycket bättre än Barnaby) men The closer eller nån fler-avsnittsdeckare kunde de väl sända. Vad är bättre än ett hederligt mord innan man ska sova?

Av Schrink - 7 juli 2008 13:42

Lunchbuffen på TC, Teatercaféet bestod av kassler i ostsås eller panerad fisk, kokt potatis till. På salladsbordet fanns cirka åtta varianter, oliver, isbergssallad, pizzasallad, nån variant av strimlad-kål-sallad, keso och gurka i aioli-liknande dressing. Ingen dressing vid sidan om fanns vilket är ett litet minus (annars var salladsbufféen rätt fräsch). Minus för usel matdryck (vatten eller typ utspädd äppeldricka) men kaffet var ok. Rätt trevlig miljö, man kan sitta i inglasat uterum eller inne i lokalen. Totalintrycket är rätt bra men inget utöver det vanliga. Betyg 3 av 5.

Av Schrink - 7 juli 2008 07:55

Nu på morgonen ska barnbarnet återlämnas till sina rättmätiga ägare. Det är med blandade känslor, för även om min sömn varit urusel så kommer jag att sakna henne varje sekund. Nu torde det inte bli så länge innan vi träffas ändå men så här pass många dagar i rad gör en skillnad. Men nu ska jag sova...

Av Schrink - 6 juli 2008 21:33

Hört talboken Människohamn av John Ajvide Lindqvist (författaruppläsning). Som det brukar vara vid författaruppläsningar så är denna del bra. Boken börjar också rätt bra med en familj på utflykt till en fyr på en ö. Där försvinner dottern spårlöst. Sedan börjar den invecklade och mördande tråkiga berättelsen om varför hon försvann. Man strunar blankt i vilka som dör, återuppstår, är vålnader eller drömmar. Det är en prestation att orka igenom boken. Det som gör att man ändå inte slutar är att hoppet om en uppryckning finns så pass länge att man sen ändå hör klart. Betyg 2/7 (och det är för att uppläsningen är bra).

Av Schrink - 6 juli 2008 09:52

Oj vad jag längtade till Göteborg igår kväll, jag var in flera gånger för att se hur de kommenterade Springsteen-konserten på Aftonbladet o Expressen. Såg nu på morgonen att de var helt lyriska. Ringde dottern o hennes man (som fått våra biljetter), dottern hade inte ens tyckt att det var bra. Hur kan denna dam vara släkt med mig??? Nå, nu gäller det om de hinner köra hem innan deras dotter somnat ikväll (knappast troligt, långt att köra) och jag längtar efter en ostörd natt, för jag är ganska trött. Hur fixar de kvinnor som får barn vid femtio alla nattstörningar utan att flippa ut??

Av Schrink - 5 juli 2008 18:21

Bäste norske deckarförfattaren Jo Nesbö upptäckte jag för inte alltför länge sedan. Det innebär att jag inte läst böckerna i rätt ordning. Detta är en av de tidigare där Harry Hole hamnar i Australien pga mördad norsk kvinna. Han jobbar tillsammans med en aboriginerpolis som känner både transvestiter och narkomaner. Alla Hole-deckare är spännande, det här är dock inte den bästa men bra ändå. Betyg 5/7. Har lånat Snömannen, den senaste och kommer att läsa den snart. Sägs vara mycket bra.

Presentation

Kategorier

Fråga mig

1 besvarad fråga

Senaste inläggen

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Juli 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards