Guldkorn

Alla inlägg under maj 2009

Av Schrink - 27 maj 2009 17:33

Min dotter har, efter flera dagar av rätt häftiga förvärkar, idag fått mer regelbundna värkar och åkte för någon timme sedan in på förlossningen... öppen fyra centimeter. I normal hastighet torde det kanske bli barn i natt. Storasyster sover i alla fall hos oss. Det är så spännande så jag kommer aldrig att kunna sova.

Av Schrink - 26 maj 2009 19:28

När man läser rätt många deckare per år kan man ibland tveka om boken var bra, medelmåttig eller dålig. Man tyckte den var spännande, var det 5 av 7, 6 av 7 eller kanske rentav 7 av 7.

Tre sekunder är inte en sån bok. Efter tio sidor vet man. Det är en sjua. Sen läser man med en klump i magen, så spännande, så verklighetstrogen och så bra skriven. Att blanda konversation med tankar, tankar med skeenden. Det triggar stämningen, allt blir levande.


Hoffman är en f d kriminell som sedan tio år tilbaka är infiltratör åt polisen. Han ska hjälpa till att knäcka en stor narkotikaliga, Wojtek. Genom att ta över narkotikaförsäljningen på Sveriges fängelser. Inifrån. Nu går kanske inte allt enligt planerna.


Jag är avundsjuk på alla er som har detta kvar. Det är nog den näst bästa svenska bok jag läst. Den bästa - Edward Finnigans upprättelse. Förstås också Roslund och Hellström. De är bäst.

Av Schrink - 25 maj 2009 21:02

Jag har inte läst klart Roslund och Hellströms senaste bok, Tre sekunder. Jag har läst drygt halva och ögonen säger stopp för idag. Men jag kan redan nu säga att det är ytterligare en smäll i magen, precis som deras tidigare böcker. Och det finns ingen svensk författare som jag då lyckats hitta som är i närheten när det gäller att skriva spännande, bildrikt. Och de har också alltid ett allvar i sina böcker, ett tema, ett stort samhällsproblem. Det har varit övergrepp på barn, prostitution, hemlösa barn, dödsdömda utlänningar i Sverige. Och nu narkotikahandel och hur man försöker hantera detta problem.

Återkommer med betyg när boken är utläst, i morgon eller övermorgon.

Av Schrink - 24 maj 2009 21:49

Min dotter, som väntar barn vilken dag som helst, har haft lite småvärkar ikväll. Är beredd på att åka och hämta hennes dotter om det bär iväg i natt. Det är jobbigare när ens barn ska ha barn än när man själv skulle föda, eftersom man ju inte riktigt är med. Förra gången fick jag sista sms från den blivande fadern när hon var öppen sju centimeter. Sedan kunde han inte (eller glömde i stridens hetta) att hålla mig uppdaterad och jag var halvt hysterisk innan telefonsamtalet kom att jag blivit mormor.

Av Schrink - 24 maj 2009 14:33

Gruppen Fristad som vann ett av priserna i Musik direkt igår kommer att spelar på Nordic Rock i Umeå fredan 29/5- Med största sannolikthet kommer de också till Täfteåfestivalen och Trästockfestivalen i Skellefteå. Någon gång i juni bär det av till Berlin. För mer info. se (den just nu inte så uppdaterade), pga Musik direkt) hemsidan www.fristadmusic.com

Av Schrink - 24 maj 2009 14:30

Om jag inte dyker upp på jobbet i morgon så beror det på att jag inte kan slita mig i ens tre sekunder från det jag håller på med. Inte ens tre sekunder...

Ja, det handlar förstås om spännande böcker. Jag pausar just nu bara för att det blir för jobbigt att sitta och läsa i solen. Jag ser till slut inget. Trots läsglas-solglasögon.

Av Schrink - 23 maj 2009 21:33

Ett stort grattis till Fristad som i finalen i Musik direkt vann spelning i Tyskland. Det kan bli ett riktigt äventyr.

Av Schrink - 23 maj 2009 18:57

Sverre Sivertsens senaste bok, Sekten, handlar om .... en sekt förstås. Jörgen är ledare och hos honom bor sju ungdomar, de som ska ta över så småningom. Men en av flickorna hittas mördad i skogen. En av de andra flickorna får axla hennes roll som den flicka som har störst ansvar. Men även hon hittas död.

Psykologen Sander kämpar tillsammans med polisen Lisa att hitta mördaren. Samtidigt får han en påtaglig påminnelse om ett tidigare fall.

Spännande, ganska bra upplösning. Betyg 5/7

Presentation

Kategorier

Fråga mig

1 besvarad fråga

Senaste inläggen

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5 6 7 8
9
10
11 12 13 14
15
16 17
18 19
20
21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards