Guldkorn

Alla inlägg under september 2008

Av Schrink - 21 september 2008 17:20

Har varit sjuk hela helgen, snuva, hosta, värk i kroppen (visst låter det som ett typiskt virus). Höll på somna nu på eftermiddagen men bestämde mig för att nu får det vara nog. Hoppade upp och har nu gjort blodpalt (som jag alltid längtar efter). Ska nog piggna till efter en rejäl portion.

Av Schrink - 21 september 2008 10:42

Det var inte lika bra som första listan. Det måste finnas några regler som vi inte får se, t ex att en artist bara får förekomma en gång på listan. Det kan inte vara möjligt att ABBA får en låt på superhit-listan och att ingen har två låtar. Jag säger inget om att Hooked on a feeling hamnade högt, men lite märklig lista blev det. Men ett plus för trevliga tävlande, det blev underhållande.


Nästa vecka; One hit wonders. Har några på lager som borde kunna slåss om en plats, Troll Med Jimmy Dean, Emilia med Big Big world, Chattanooga med Hallå hela pressen, Attack med Ooa hela natten, och flera låtar (Chattanooga en av dem) som varit med i Melodifestivalen.

Av Schrink - 20 september 2008 20:00

TV5 kl 20, musikmaskinen. Riktigt trevligt.

Av Schrink - 20 september 2008 17:24

Vinst vid sexti snart

Roos köper liten stuga

Lyckan blir dock kort


Litet patetiskt försök till något som står omnämnt i boken. Boken är en deckare men är mer en filosofisk berättelse om Herr Roos som inte tycker att livet gett honom nåt sedan fadern dog. När han vinner på tips köper han en liten stuga och säger upp sig från jobbet utan att frun vet något. Dagarna tillbringar han i stugan. Där dyker plötsligt upp en ung tjej som rymt från ett behandlingshem. De trivs tillsammans. Men säg den lycka som varar för alltid. Hennes f d pojkvän får nys om var hon befinner sig. Det blir mord och mordförsök och Barbarotti som brutit benet har 13 plus för Guds existens. Kollegan Backman är urless på maken som ägnar all tid åt sport. Betyget är ett sånt som kan ändras när man låtit det hela sjunka in men i nuläget är det 5/7


Av Schrink - 17 september 2008 15:09

Jag såg första avsnittet av serien Främmande fåglar igår. Boken av Anna Jansson var rätt bra, men åtminstone detta första avsnitt var rätt segt. Det känns lite som om de försökt göra tre timmar TV av nåt som skulle varit en och en halv. Sen är det väl så om man läst en bok att man redan har bilden klar av hur människorna ska vara och Eva Röse är inte alls "min" Maria Wern.

Av Schrink - 17 september 2008 07:15

När man har en förkylning eller halsont utan att bli så där rejält sjuk är det som om det aldrig går över. Var förkyld före helgen och nu igår har jag fått allt sämre i halsen, ont i kroppen.. men är inte riktigt sjuk... och då kan man ju inte vara hemma från jobbet och kurera sig heller. Men det blir en tung dag. Tursamt nog arbetar jag bara till cirka ett idag.

Av Schrink - 16 september 2008 15:46

Sett DVDn Once. Det är en musikfilm om två människor som möts när killen agerar gatmusikant. Hon är tjeckisk invandrare. Väntade hela tiden på att nåt skulle hände, har hört att den här filmen var rätt bra. Inte alls engagerande, halvtråkiga personer.. betyg 3/10 (mest för att några låtar var ok).

Av Schrink - 14 september 2008 12:49

Vi har nog varit många som längtat efter Theorins nästa bok efter den lysande debuten Skumtimmen. Nattfåk handlar om ett ungt par som flyttat till Öland, de bor bredvid två fyrar. När mannen är på fastlandet för ta packa de sista pinalerna får han veta att en familjemedlem drunknat. På Öland sker det också en hel del inbrott, särskilt i sommarstugor. En ung oerfaren polis, Tilda, börjar sitt arbete mitt i denna kalabalik. Boken är en blandning av deckare, drama och spökhistoria. Det kan låta lite knepigt att ta till sig (jag tänker på den mediokra boken Människohamn som jag läst tidigare i år). Men det här är nåt helt annat, man ser landskapet framför sig, man känner när snöstormarna hugger i huden och man vill bara inte lägga ner boken. Det här glömmer man inte. Så betyget måste bli 7/7

Presentation

Kategorier

Fråga mig

1 besvarad fråga

Senaste inläggen

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12 13 14
15
16 17
18
19
20 21
22 23 24
25
26 27 28
29 30
<<< September 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards