Guldkorn

Alla inlägg under februari 2010

Av Schrink - 7 februari 2010 15:43

Jag har för första gången varit på bio med min tre och ett halvt-åriga dotterdotter. Vi såd den nya Disneyfilmen Prinsessan och grodan. Som vanligt var det vackra bilder, bra musik och en mysig historia. Den svackade lite i mitten, en del barn började springa runt i biosalongen. Även om det inte är nån av de allra största Disneyfilmerna är den klart sevärd.

Av Schrink - 6 februari 2010 22:20

Chanée och névergreen vann Danska melodi grand prix. Kul. Danmark brukar ofta vara favorit hos mig när det drar ihop sig till final i Eurovision song contest.

Av Schrink - 6 februari 2010 22:09

Didrik Solli-Tangen vann Norges Melodi grand prix. En makalöst tjusig ballad och grym sångare. Blir spännande att se om öst-Europa röstar på denna ballad.

Av Schrink - 6 februari 2010 21:12

Hur kunde Salem al Fakir få flest röster, jag bara tappade hakan. Såå tråkig. Men å andra sidan var det ju bra att Ekborg åkte ut. Ikväll har både Norge, Danmark och Island sina finaler, det blir spännande. Jag hoppas bara så att inte metallåten vinner i Norge, fast jag tror risken är stor. Den sticker ut.

Av Schrink - 6 februari 2010 12:25

...tycker jag fortfarande att Jessica Andersson är värd finalplats. Men Jenny Silvers låt är nog minst lika bra. Tror dock inte hon har nån större chans. Jag tror inte heller att Frispråkarn och Salem al Fakir har nån chans. För varje gång man lyssnar på Ekborg, desto mer hoppas man (Man=jag) att han flyger all världens väg. Han är ju jättebra sångare men den här låten är riktigt fel.

Nä, jag håller nog fast vid min gissning från igår, Jessica och Ola till final. Andra chansen tror jag Linda Pritchard tar. Fjärde låten känns riktigt svårtippad. Det beror ju på hur många som röstar. Vore lite kul om det blev Pain of Salvation.


Jag har förresten kommit som vanligt hittat låtbyte- tänk Jenny Silvers låt sjungen av Pain of salvation. Right to the final.

Av Schrink - 5 februari 2010 15:48

Tänk när Norge jämt kom sist i ESC. Och Sverige var på topp fem. Nu kan Norge mycket väl ro hem detta igen. För de har tio finallåtar som verkligen inte går av för hackor. Två makalösa låtar som jag minsann ska lägga in i min ipod. Gå in på youtube och kolla in dessa:

Didrik Solli-Tangen  My heart is yours

A1 Don´t wanna lose you again


Även Maria Haukas Storeng och Venke Knutson har riktigt bra låtar. Ingen av finallåtarna är dålig (nåja, med undantag för att jag inte gillar growling-rock). Heja Norge.

Av Schrink - 5 februari 2010 15:37

...så av bara farten har jag lyssnat igenom Danmarks finallåtar. Det finns några rejäla plagiatsmällar där men också några riktigt bra låtar. Min favorit efter en lyssning är In a moment like this med Chanée and N´evergreens. Jag blir så balladig när det är mello-dags.

Av Schrink - 5 februari 2010 14:43

Det är lika spännande varje gång man får gå in på svt.se och höra förhandssnuttarna på bidragen. Jag har alltid bestämt mig i förväg vad som är bra och inte och sen visar det sig aldrig stämma. Den här gången var jag övertygad om att Ekborg och Pain of salvation skulle vara bäst. Men icke.


Ekborg sjunger grymt bra och låten är  så där bombastisk som det har beskrivits. Men inte kan  vi skicka låtar med opera-touch två år i rad. Dock är denna bättre än fjolårssegraren. Men lite för pompös tyvärr. Pain of salvation-sångarne sjunger gudomligt bra han också (på ett annat sätt än Ekborg) men låten är trist. Det kan ju vara så att den lyfter på slutet men det får vi inte höra förrän imorgon.


Jenny Silvers låt är vacker men behöver nog flera lyssningar.


Salem al Fakir- rakt av tråkig låt. Likaså Frisråkarn.


Så då är tre låtar kvar. Av vilka jag räknat bort två innan (Jessica Andersson och Ola). Men Olas låt är mycket bättre än hans förra mello-försök även om den skulle vinna på att vara lite mer avskalad. Han blir min trea. Linda Pritchards låt är precis som beskrivits väldigt Shakirig (nytt ord!!!) och hon sjunger inte bäst i detta startfält (av ganska bra sångare faktiskt) men jag tror showen kommer att märkas i ett f ö rätt lugnt startfält. Blir min tvåa. Sen svider det för jag var jättebesviken att de tog med jessica Andersson igen. Men det här är en bra låt. Kanske inte i nivå med Empty room men nästan. Absolut finalplats krävs.

Presentation

Kategorier

Fråga mig

1 besvarad fråga

Senaste inläggen

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards