Guldkorn

Alla inlägg under februari 2009

Av Schrink - 4 februari 2009 21:11

Det bidrag som skulle representera Ungern i ESC diskades ju då bidraget spelats tidigare. Nu är det sångerskan Katya Tompos som ska framföra bidraget Maganyos csonak, en riktigt fin ballad som sannolikt inte har en chans att vinna hela tjotabalongen. Ungefär som ungerska låtarna brukar vara (2007 tyckte jag Ungerns låt var den bästa)

Av Schrink - 4 februari 2009 14:33

Artisterna som ska vara med i melodifestivalen i Göteborg torde börja anlända under eftermiddagen. Vanligtvis brukar det vara rätt många repetitioner, både fredag och lördag med publik. Väntar på att tidningarnas utsända ska börja kommentera låtarna, det brukar vara en första fingervisning även om deras bedömning ifjol (då tänker jag på Carola mfl) felade (antingen mest pga att många röstade mer mot Carola än för nån annan. Finns det några hatobjekt detta år? Knappast (om inte Bard sticker ut hakan för mycket. I fråga om Bert Karlssons idéer om att bojkotta vissa bidrag håller jag dock med Bard).

Av Schrink - 3 februari 2009 20:01

Leonardo diCaprio är som vanligt magnifik, Kate Winslet likaså. Det är ett tragiskt drama om en par som vill göra något mer av livet än det vanliga. Det är helt ofattbart att han aldrig vunnit någon oscar. Betyg 7/10 (kan nog växa när jag tänkt över det lite)

Av Schrink - 3 februari 2009 14:58

Hansen och Nordqvist heter författarna till denna ganska dokumentära bok En fantastisk idé. Operation Kobra var en serie utpressningsförsök från en enda person under åttiotalet. Man har via polisutredning och personens dagböcker rekapitulerat vad som sannolikt hände. En fascinerande historia där många riktiga personer förekommer (varav jag faktiskt träffat en). Det märks att det är autentiskt för de delar jag har koll på via jobbet är mycket mer trovärdiga än i många fingerade historier. Betyg 4/7 (egentligen värd mer men jag behöver lite spänning just nu och det får man inte)

Av Schrink - 3 februari 2009 07:21

Jag kommer med största sannolikhet att gå på bio ikväll också. Dels ska jag hämta biljetter till en förhandsvisning, dels har en av döttrarna lovat följa med på Revolutionary road. Jag hade tänkt se Valkyria, men det är verkligen med ambivalens jag ser Tom Cruise pga hans extrema åsikter. Nu är alla kvällar denna vecka intecknad och på fredag kommer jag att vänta på att få höra melodifestivallåtarna en första gång. Och på lördag är det dags.

Av Schrink - 2 februari 2009 22:02

BIO The wrestler (förhandsvisning), Mickey Rourke spelar en wrestler som efter tjugo år fortfarande håller på, men med betydligt mindre pengar och han har egentligen ingenting annat än wrestligen. Han försöker bjuda ut en nakendanserska (Marisa Tomei) men hon får inte umgås med kunder privat. Rourke spelar riktigt bra, en tragisk roll. Sen sjunger Springsteen titellåten som väl är den bästa på hans senaste album. Betyg 6/10 (älr nog värd mer men det är lite för blodigt i min smak).

Av Schrink - 2 februari 2009 12:39

Valdos people framför låten Lose control. Skulle kunna ha varit Alcazars låt. Ruggigt passé. Finland som är så duktiga på rockmusik, varför i hela friden skickar de detta? Kanske de satsar på snygg show istället?

Av Schrink - 2 februari 2009 12:36

Brinck vann i helgen den danska uttagningen till ESC med låten Believe again, en poprocklåt av ett slag man inte brukar minnas. Danmark har haft många bättre bidrag genom åren men av de tre låtar jag hittills hört som ska vara med och slåss om titeln är den ändå bäst (eller minst dålig).

Presentation

Kategorier

Fråga mig

1 besvarad fråga

Senaste inläggen

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25
26
27 28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards