Guldkorn

Alla inlägg under september 2007

Av Schrink - 29 september 2007 14:20

Här läst Det tredje tecknet av Yrsa Sigurdadottir. Sigurdadottir är en ny bekantskap för mig. Hon skriver förutom deckare även barnböcker.


Advokaten Tora blir ombedd att titta närmare på ett bisarrt mord i universitetsvärlden där en excentrisk tysk student mördats. Boken handlar mycket om häxkonst och värdefulla skrifter rörande häxor och häxbränning och var klart läsvärd. Jag kommer utan tvekan att läsa hennes senaste bok DEN SOM GRÄVER EN GRAV också. 5/7


GLÖM INTE RÖSTA OM SVERIGES BÄSTA DECKARFÖRFATTARE

Av Schrink - 26 september 2007 21:11

Jag tyckte inte att The Bourne Identity var nåt särskilt så jag hoppade över The Bourne Supremacy. Den här filmen är väl ok, historien är inte så dum, men för att få maximal action-effekt har de gjort alltför korta klipp och alltför skakig kamera, så i vissa sekvenser orkar man inte följa med. Matt Damon, som f ö inte är nån av mina favoriter, är rätt bra, Albert Finney är också bra och Julia Stiles gillar jag alltid så skådespelarprestationerna är bra och lyfter betyget.  Men mer än 5/10 blir det inte. Die Hard 4 tidigare i så var SÅ mycket bättre.

Av Schrink - 25 september 2007 19:36

Julresan utkom 2002. Den handlar om Tom, som tar tåget genom USA vid jultid. Han är journalist och ska göra ett reportage om detta sätt att resa. På tåget dyker också hans f d flickvän upp. Resan försenas p g a mycket dåligt väder.


Det här är ingen spännande bok som de andra Baldacci jag läst, men han har en förmåga att fånga ens intresse med små medel. Dock--- jag är deckarfantast och behöver nog lite mer spänning än detta. Men ändå, betyg 4/7.


Förresten, Baldacci-tips är Vinnarna (1997) och förstås de två senaste med svensk översättning, Kamelklubben och Samlarna.


GLÖM INTE RÖSTA OM SVERIGES BÄSTA DECKARFÖRFATTARE

Av Schrink - 22 september 2007 14:05

Vi har två barnbarn. Min mans köttsliga barnbarn heter Krille och är snart fem år. Han är en liten buse som älskar bilar (som sin far). Mitt köttsliga barnbarn, Naima, blir 1,5 i november. En liten solstråle som ofta får stå som modell eftersom hennes mamma syr barnkläder. Annars gillar hon mest att riva ut allt som finns i byrålådor och pannskåp Enda negativa är att hon är VÄLDIGT sparsam med pussar. Men vips ändrar hon sig och då får alla i hennes närhet en stor blöt puss.

Av Schrink - 22 september 2007 10:55

Roslund och Hellström har skrivit den i mitt tycke bästa svenska deckaren någonsin, Edward Finnigans upprättelse. Den här boken når inte riktigt dit, men är liksom alla deras tidigare böcker (3), deckare med gripande och personliga historier av sådan samhällsproblematisk (kan man skriva så?) karaktär som inte finns i några andra (av mej lästa) deckare. Här är det frågan om hemlösa barn, både i Sverige och utomlands.Och vi får förstås möta en av deckarvärldens otrevligaste kommissarier, som man förstås ändå sympatiserar med, Evert Grens, en man vars liv stannat på 60-70-talet och som bara, och alltid, lyssnar på olika inspelningar av Siw Malmqvist.


Den skulle ha fått fullt betyg om inte slutet varit lite lamare än i de tidigare deckarna. Men LÄS DEN.  6/7


GLÖM INTE RÖSTA OM SVERIGES BÄSTA DECKARFÖRFATTARE

Av Schrink - 20 september 2007 20:50

(No reservations). En enkel "feel good"-film med Catherine Zeta Jones och Aaron Eckhart. Systerdottern spelas av underbara lilla Abigail Breslin (från Little miss sunshine). Handlar om två kockar på samma restaurang och en tragisk händelse som leder till att Zoe måste bo hos sin moster (en av kockarna). Lite trivialt, men en film att mysa till.  Betyg 6/10

Av Schrink - 17 september 2007 22:42

Läst (lyssnat) på Livstid, fortsättningen på Nobels testamente. Uppläsare Katarina Ewerlöf (en av de bästa uppläsarna av deckare).


Liza Marklund har skrivit flera ganska anonyma deckare efter de mycket bra två första. Den här började väldigt bra, såväl vad gäller Annika Bs privatliv (med nedbrunnen villa och otrogen man) som själva deckarhistorien där en polis mördats och frun blir misstänkt... Men sista fjärdedelen tappar, inte alls så spännande upplösning och sen känns det som om hon läst Stig Larsson för många gånger (liknande uttryck tänker jag på). Därför når den inte upp till årets hittills bästa deckare (Skumtimmen, Himmelsöga och Luftslottet...). Dock, ganska bra totalt sett. 5/7


I veckan kommer två av de böcker jag sett fram mest emot i år, Peter Robinson (I djävulens sällskap) och Roslund/Hellström (Flickan under gatan). 

Av Schrink - 14 september 2007 17:38

Såg Parfymen igår kväll. Har inte läst boken men har hört att den skulle vara bra. Märklig historia om en ung man utan kroppslukt men som själv kan känna alla lukter. Han jagar den perfekta lukten... Det här är både en tragisk historia om utanförskap och en thriller. En film man inte glömmer och han som spelar huvudrollen gör det mycket bra. Dessutom har både Dustin Hoffman och Alan Rickman biroller. Betyg 8

Presentation

Kategorier

Fråga mig

1 besvarad fråga

Senaste inläggen

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< September 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards