Guldkorn

Alla inlägg under maj 2011

Av Schrink - 31 maj 2011 21:06

Tja, vi har sett fyran fast tream var så dålig. Den här är inte lika dålig, men den är seg tidvis. Det är inte så roligt längre med en sluddrande Jack Sparrow. Största behållnkngen är nog Geoffrey Rush som ärkerivalen Barbossa. Ian McShane som Blackbeard är också ok. Betyg 4/10

Av Schrink - 26 maj 2011 23:13

Man bara måste älska de här karaktärerna. Carl Mörck är definitivt en ny favorit i min deckar-samlarlåda. Hans assistent (egentligen städare/kaffekokare) Assad går inte heller av för hackor. Trots spännande handling finns också plats för skratt (Carls tankar om sina medmänniskor). Efter en traumatisk jobbhändelse placerar man Carl som ensamutredare i enhet Q, typ en dead case-avdelning. Av en slump (eller assads lite större intresse...) ger man sig på ett fem år gammalt försvinnande. En kvinnlig politiker som är på semester med sin hjärnskadade bror försvinner från en båt. Broden hittas dlera dagar senare irrande omkring. Man tror nog mest att hon drunknat. Men gammalt och nytt vävs ihop i en fasansfull historia. Samtidigt håller annan polis fortfarande på med mordet på Carls kollega. En annan kollega ligger förlamad och vill egentligen inte leva.Egentligen 7/7 men jag ger 6,5/7 bara för att markera att förra boken (egentligen nummer tre för de kommer i fel ordning i Sverige) är snäppet bättre, främst för den underbara sekreteraren. I höst kommer tredje boken tror jag (=andra). Ser verkligen fram emot det. Har varit riktigt eländig i nån vårvirus och den här boken har varit min life line.

Av Schrink - 25 maj 2011 10:10

Knutas har lite äktenskapliga problem och Karin har inte bestämt sig för om hon ska ta steget och bli sambo. Ett rån är uppstarten på den här historien där en av rånarna snart hittas mördad. Sonny som är ledare för ett mc-gäng nämner att det finns risk för fler mord. Parallellt med detta finns en historia från 1994 där Terese Larsson, som har missbrukande föräldrar, fosterhemsplaceras på Gotland.Katarina Ewerlöv läser och det är alltid ett plus. Ger betyget 5/7.

Av Schrink - 19 maj 2011 21:54

Alltås den här dagen har varit lite av en mardröm. Det började bra med bilresan från Umeå söderut. Vi åt sen lunch i Uppsala och hade nästan tre timmar på oss att köra till Värtahamnen för att checka in på båten tull Helsingfors. Vi hade såååå sett fram emot konserten med Dr Hook. Men det var bilköer utanför Stockholm och sen körde vi fel gång på gång på gång. En kvart innan båten skulle gå insåg vi ju vad som skulle hända, vi missade båten. Jag ringde Silja line och det gick inte att boka om, går inga dagbåtar. Vad gör man då när man kört över 60 mil? Vi bokade en restresa till Riga imorgon, bokade hotellrum i Uppsala och körde på vägen dit fel och hamnade på en parkering på Arlanda. Sen hamnade vi på e alldeles för dyr restaurang och så upptäckte jag att visakortet var borta. Efter tre vändor till bilen hittade min man kortet under bilen. Det är en konstig känsla när man väl måste acceptera att..ja, nu har vi missat båten. Jag har så extremt dåligt lokalsinne och har valsat runt i alla möjliga städer men ändå aldrig missat nån avång förr. Vi får hoppas att Ray Sawyer sjunger riktigt uselt nu...nä, de som lyckats ta sig till Helsingfors får säkert en trevlig kväll. Jag och min man har alltid älskat deras musik. Nu får dey vara slutgnällt, imorgpn måste vi vara pigga så vi hittar till frihamnen. Vi åker klockan tio, båten avgår klockan 17. Hoppas vi hinner.

Av Schrink - 16 maj 2011 22:53

Robert Pattinson och Reese Witherspoon spelar huvudrollen i detta lite sega drama. Christia Walz (heter han så??) är dpck den som ger filmen karaktär. Ung man förlorar döräldrarna, lämnar allt och hamnar åga slumpen mitt uppe i ett cirkussällskap. Pga sona veterinära kunskaper får han arbete där. Betyg 5/10. Men en sak slog mig. Om man nån gån sa göra en film om Elvis liv så finns den givna huvudrollsinnehavaren här, för Åattinson är ruggigt lik en ung Elvis.

Av Schrink - 15 maj 2011 08:06

Jag fick inte in nån av mina fyra vinnare men tre av dom kom i alla fqll på topp tio. Lite stolt att jag valde Greklqnd som ansågs som en skräll redan i semin. Men det var en bra låt (bättre än vonnaren i mina öron). Grattis till falsksjungande Saade. Nu var det ju de som missade toner mer påtagligt, tex England, även om deras låt nog var mer svårsjungen. För alla i min familj var dock valet enkelt, Tyskland bordemha vunnit. Nu är det några arbetsdagar, sedan ska vi åka och se Dr Hook, nåt som jag och min man sett fram emot i säkert femton år.

Av Schrink - 12 maj 2011 23:11

Ikväll kom alla åtta låtar jag plockat ut vidare. För övrigt hade Cypern snyggaste framträdandet och så tror jag att vi sett vinnaren av hela finalen. Irland. Så charmiga gossar

Av Schrink - 10 maj 2011 23:10

Jag hade plockat ut fyra låtar som inte gick vidare, Norge (mest för att maken tjatat om den), armenien (hon sjöng ju inte så bra), men jag är uppriktigt förvånad att Turkiet inte gick vidare. Men nu är detta historis, snart är det torsdag. Hoppas han inte sjunger för falskt.

Presentation

Kategorier

Fråga mig

1 besvarad fråga

Senaste inläggen

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards