Guldkorn

Direktlänk till inlägg 5 april 2009

Maten i Florens

Av Schrink - 5 april 2009 08:12

Vi har ätit mycket och god mat. Till och med  kongressluncharna var goda med italiensk skinka och salami. Till middagarna var det mer eller mindre över lag goda viner. Ett av vinerna (f ö ett av de godaste jag någonsin smakat) försökte jag hitta i affärerna men det gick ju förstås inte. Eclissi Toscana 2001.


Kongressmiddagen avnjöts i Palazzo Corsini, ett slott som en gång i tiden bebotts av någon di Medici. Det var tjusiga takmålningar och mycket högt i tak. Mingelplocket var gott, bland annat gåslever och ostar. Välkomstdrinken var champagne med mixade jordgubbar (rekommenderas). Däremot tyckte jag väl inte att själva menyn var nån stor grej. RIsotto med vitt vin (jag lämnade nästan allt av båda delarna), tortellini med rött vin (godare), nötkött (mycket mört och gott) med någon grönkålsvariant och sedan kaka med glass och (alldeles för mycket) chokladsås. Till det sistnämnda var det även ett rätt gott dessertvin (som jag inte heller drack upp allt av. Med så många glas gäller det att vara måttfull i såna här sammanhang för jag tål inte så mycket).

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Schrink - 1 juli 2018 08:41

Mari Jungstedt. En mördad man blir funnen under Gotland runt. Inte Jungstedts bästa, medelmåttig. Betyg 3/7 ...

Av Schrink - 11 juni 2018 18:15

Roslund. Bra men saknar den riktiga spänningen i slutet. Betyg 5/7 ...

Av Schrink - 8 juni 2018 13:01

Mats Ahlstedt. 5/7

Av Schrink - 8 juni 2018 12:55

Buthler Öhrlund. 4/7. Håller på vara dags att avrunda

Av Schrink - 8 juni 2018 12:55

Sofie Sarenbrandt. 5/7

Presentation

Kategorier

Fråga mig

1 besvarad fråga

Senaste inläggen

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16
17
18 19
20
21
22
23 24 25 26
27
28
29
30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards