Guldkorn

Alla inlägg under juli 2010

Av Schrink - 10 juli 2010 18:09

Vi har korkat upp (nåja, det är skruvkork) denna för oss okända sort av rödvin, Cacadu Ridge Bin 4. En verklig deja vu-upplevelse. För första klunken förde oss tillbaka till 80-talet och de hemgjorda körsbärsvinsatser som vi gjort. Översött, klen smak men lättdrucket. Urtråkigt men det är klart vi dricker ur flaskan. Undrar hur det blir med sött vin till oxfilén??? Betyg 3/10 (det är i alla fall inte surt). Men det här blir första och sista gången med detta (maken ville nog droppa det och öppna det Coogle Zinfandel som vi har i kylen men jag är väl lite för snål)

Av Schrink - 6 juli 2010 17:16

Ytterligare en talbok streamad från elib. En för mig tidigare okänd bok, Doft av hämnd. En rätt enkel historia som delvis handlar om kontroverser mellan infödda svenskar och invandrare. Enkelt språk men uppläsningen av Mattias Linderoth förhöjer historien, han läser med lite sävlig skånska (det låter kanske segt men han läser på ett inspirerande sätt). I centrum finns en ung invandrarkvinna, till lika journalist. Hon hamnar i en historia där en grupp rasistiska svenskar ska hämnas för diverse överfall. Som sagt tidigare, medelmåttig men ändå småtrevlig. Betyg 4/7

Av Schrink - 5 juli 2010 23:38

Jag hade förhandsbiljetter till Karate kid. Sonen bjöd med en kompis oc de tyckte visst att den vara ganska bra. Själva satt vi nämligen och väntade på budgivningen av ett litet radhus vi tänkt (och faktiskt fick) köpa. Spännande imorgon. Har många idéer, nu blir det till en början dottern som ska bo där, kanske sedan sonen när han gått ut skolan och fått jobb. Och sedan vi när vi blir pensionärer och vill ha så låg hyra att vi kan resa riktigt mycket.

Av Schrink - 3 juli 2010 22:33

Det har varit en helt underbar dag. Vi fikade frukost ute redan vid åttatiden och har kunnat vara ute hela dagen. Vädret har varit perfekt, lagom varmt, sol, lagom fläktande vind.  Vi invigde också den nya parasollen vi köpt, fällde upp den när vi åt middag (smörgåstårta och ett Zinfandel-vin). Dessutom fick jag in båda mina tippade lag till semifinalen i folboll (har fått in tre av fyra lag, synd att jag har för få poäng för att slåss om slutsegern på jobbet).
Och efter att vi suttit och lyssnat på musik på gräsmattan ser jag nu ett gammalt hederligt avsnitt av Morse på nian. Måste sova sedan, är jour i morgon natt igen.

Av Schrink - 3 juli 2010 12:57

Efter en mycket lugn jour och en natts dålig sömn har jag nu hört slutet på Vredens tid. En något vrång polis, Valter, och en polis som är dotter till en förmögen redare, är det omaka paret i denna deckare (som jag tror är en debut). Först är en högt uppsatt person inom domstolsväsendet inblandad i ett misstänkt dödsfall, sedan slår en nämndeman ihjäl sin dotter. Valter och hans kompanjon får kämpa i ganska kraftig motvind och det finns mindre nogräknade personer inom säk som för en annan kamp.

Historien är rätt ok men framför allt är det intressanta personer vilket gör att jag ser fram emot nästa bok som kommer i höst om jag inte har helt fel. Betyg 5/7

Presentation

Kategorier

Fråga mig

1 besvarad fråga

Senaste inläggen

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards