Guldkorn

Alla inlägg under juni 2010

Av Schrink - 11 juni 2010 16:40

Jag skulle ju läsa nåt snällt efter den otäcka Grannen. Det blev Fånge i hundpalatset av Martina Haag. Jag lyssnade på I en annan del av Bromma, dålig men uthärdlig. Den här är sämre. I alla fall orkar jag inte mer än en CD. Jag tror jag inte tillhör målgruppen faktiskt, min dotter/småbarnsmamma kan nog hellre känna igen sig lite. Men för mig är detta Not Not. Jag börjar nog med en deckare ändå, har en "riktig bok" för en gångs skull, Kvinnorna på stranden av Tove Alsterdal.

Hundpalatset har jag nästan läst för lite av för att betygsätta men första Cdn är i alla fall 1/7, urtråkig.

Av Schrink - 10 juni 2010 23:47

Det är länge sedan jag läst en så obehaglig bok, från första till sista sidan. Det är ingen pusseldeckare, man vet hela tiden vem som är mördare (och våldtäktsman m.m.) Väldigt spännande, nästan FÖR spännande för mig. Men för den som gillar spänning och lite obehag är det här verkligen att rekommendera. Betyg 6/7

Nu måste jag läsa nåt snällare, det blir nog Bodströms senaste. Som vanligt---återkommer

Av Schrink - 9 juni 2010 20:39

Åter till boken Grannen... Löjlig dramatisering av antidepressiv medicinering. Det är synd att sånt förekommer så allmänt, för att läkemedelsbehandla depressioner är inte konstigare än att behandla högt blodtryck. Och biverkningarna är ofta färre med de nya antidepressiva. Och så framförs det som skamligt med sådan behandling och det gör mig riktigt arg.

Av Schrink - 9 juni 2010 20:27

Jag har hört drygt hälften av boken Grannen, fortsättningen på Dan Buthlers bok En nästan vanlig man. Den sociopat som figurerar i de här böckerna går innanför skinnet på en, riktigt creepy. Sitter som ett fån med hörlurar så familjen knappt får kontakt med mig (första boken drygt 22 timmar, denna boken drygt 17 timmar). För den som gillar spännande deckare kan jag lova att det funkar, suggestivt och obehagligt. Återkommer med betyg men det blir nog bra om han inte strular till slutet

Bloppis-annons
Av Schrink - 8 juni 2010 09:31

Silikonfodral skyddar din Iphone, samtidigt är de snygga och alla funktioner är tillgängliga utan att du behöver ta av fodralet. Lätt att rengöra och finns i fem snygga färger: Röd, orange, rosa, vit, svart, grön.

PRIS ENDAST 39 KR INKL FRAKT. (vid köp av fler än ett kostar varje ytterligare fodral endast 29 kr/st).

 

mvh

Telefoner, Säljes - Umeå (Västerbottens län)
Pris:    39:-
 
Av Schrink - 8 juni 2010 09:14

Som jag tidigare berättat handlar boken om en tävling mellan tre män som jobbar inom den ekonomiska branschen, en tävling om 20 milj kronor. En av männen styr tävlingen och poängsätter de bedrifter som utförs. Och det är inte vilka bedrifter som helst.

Inom polisen kämpar man med mordet på en deWahl, en man som visar sig ha varit homosexuell och dessutom möjligen våldtäktsman. Han gick på samma skola som ovan nämnda män hade gjort. Polisen själv, som ska till Savannah på semester med sin amerikanska fru, brottas med en del svårigheter. Deras son är homosexuell och detta ska svärföräldrarna informeras om. INte lätt.


Boken är spännande från början till slut. Helt omöjlig att lägga ifrån sig (jag lyssnade till klockan var nästan ett i går kväll). Betyg 6/7 (möjl ännu bättre, den extremt grabbiga stämningen är väl det som drar ner betyget lite, lite) och jag måste nog kasta mig över den nyligen utgivna Grannen som är en direkt fortsättning på denna. Får avvakta med Bodström mfl.

Av Schrink - 6 juni 2010 21:18

Jag är halvvägs in i boken En nästan vanlig man av Dan Buthler. Tre "vänner", håller på med ekonomi, har en poängtävling. Denna tävling, som går ut på att göra uppseendeväckande saker, styrs helt av Kristoffer Silverbjälke, en fullblodig sociopat.

Polisen å sin sida, har ett mord på halsen, deWahl, en man som visar sig ha gått på samma skola som ovan nämnda trio. DeWahl var dessutom homosexuell, något som möjligen spelar roll.


Så långt har jag kommit, boken är rätt spännande, lite olustig bitvis. Talboken är över 22 timmar, så det kommer att ta ytterligare några dagar innan jag är klar (särskilt som jag har långdag på jobbet i morgon och ska ut och äta middag med några jobbarkompisar på tisdag). Återkommer.

Av Schrink - 5 juni 2010 00:14

Maisie Dobbs får erbjudande om att ta reda på hur och var sonen blivid dödad i första världskriget. Mannens hustru, som avlidit, var övertygad om att han lever. Masie får flera uppdrag av liknande karaktär och till sist händer saker som får henne att känna sig hotad. Men Maisie har ytterligare ett mission, ett som hon skapat alldeles själv, hon vill hjälpa en flicka som är misstänkt fr mord att frias.


Det här är en rätt medelmåttig deckare utan spänningshalt, en sån där "jag bryr mig inte om vem som står bakom detta"-bok. Ändå så pass acceptabel (mest fr att man vill veta vad som hänt ovan nämnda son) att betyget blir 3/7'


Nu har jag nog fem böcker att välja på, men är mest sugen på Dan Buthler (har de två senaste böckerna som går att låna via elib) men även Bodströms nya vill jag nog sätta händerna i snart. Vilken det blir beror på vädret (sol=talbok, regn=bok).

Presentation

Kategorier

Fråga mig

1 besvarad fråga

Senaste inläggen

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8 9 10 11
12
13
14 15 16
17
18
19 20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards