Guldkorn

Alla inlägg under april 2010

Av Schrink - 9 april 2010 22:45

Halvfylligt vin med lakritssmak, man kan nog hitta lite bär också, kryddigt. Vi drack det till köttfärsbiffar. Det var faktiskt oväntat bra, särskilt för det priset (49 spänn). Köpte det för att det hade fått fyra stjärnor i nån tidning (kommer inte ihåg vilken) och det kan hända att jag köper hem några flaskor av detta. Betyg 7/10 (priset inkluderat)

Av Schrink - 7 april 2010 17:24

Homan är på träff med gamla gymnasistgänget. Under gymnasietiden hade en ung attraktiv kvinna mördats och nu antydde en av männen, en som alltid ansetts som en loser, att han visste något om mordet.

En man ber Homan om hjälp (egentligen vill han att Homan ska be sin flickvän Francine om hjälp) eftersom hans arbete inom underrättelsevärlden förnekas av de ansvariga och han utpekas som spion. Denne man dör förstås, självmord tror alla utom Homan.

Som vanligt en ganska myslig mordhistoria, lite som Midsomer-deckarna. Det jag inte står ut med är Mårtenssons frosseri i sina politiska åsikter, det förtar alltid lite av böckernas charm. Betyg 4/7

Av Schrink - 6 april 2010 20:20

Jag har hört I grunden utan skuld, uppläst av Anna Maria Käll. En ung kvinna försvinner och trots idogs sökande förblir hon borta. På våren kommer Nora till ön på grund av en äktenskapskris. Hon är gammal vän med polisen Tomas. Noras barn är ute och leker när de hittar något fasansfullt.


Det här är en riktigt bra deckare, en historia från 1920-talet och en far som sätter skräck i familjen och vars son minsann inte har tänkt bli som sin far. Och en historia i nutid (se ovan) som förstås på något sätt hör ihop med detta. Både spännande och intressanta personligheter, man lägger inte gärna bort hörlurarna. Betyg 6/7

Av Schrink - 5 april 2010 18:05

Draktränaren är väl mest en familjefilm, alltså barn och föräldrar. Men det fanns fler än vi som gick utan barn. Filmen Up som nyligen gick på bio och den här har väl ungefär samma målgrupp. Det bästa med tecknad film, särskilt 3D, är att de iregel är så snyggt gjorda. Det kommer snart en ny tecknad film som handlar om ugglor. Den verkar också grymt snyggt gjord.


Så för dej som undrade kan man väl säga att Draktränaren lämpar sig för barn i alla åldrar.

Av Schrink - 5 april 2010 15:46

Den nya 3D-filmen är en tecknad historia som utspelar sig i vikingtid. En liten spenslig pojke passar inte riktigt in bland blodtörstiga vikingar som jagar drakar. Men han upptäcker snart att drakarna inte alls är farliga. Det blir dock inte så lätt att övertyga fadern om detta.


Snyggt gjord film och en fin historia. 8/10

Av Schrink - 4 april 2010 15:11

Anne Holts förra deckare var en katastrof, extremt dåligt slut. Hon verkar ha hemfallit åt samhällsengagemang av olika slag och det må väl vara men det blir rätt tråkiga deckare. Den här, där homosexualitet är i fokus, är dock inte alls lika dålig som den förra. Några rätt intressanta personer, bland annat den nyblivne änklingen och hans son. Boken får godkänt men det är långt till Holts bästa böcker. Betyg 4/7

Av Schrink - 1 april 2010 21:40

Vi såg igår Bounty hunter med Jennifer Aniston och Gerard Butler i huvudrollerna. Butler är fd polis som livnär sig på att fånga in personer som smitit från borgen o likn. Aniston är fd frun som han förstås får i uppdrag att fånga in. Kul i början men det blir snart rätt långrandigt. Betyg 5/10

Presentation

Kategorier

Fråga mig

1 besvarad fråga

Senaste inläggen

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6 7
8
9 10
11
12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22 23 24 25
26 27 28
29
30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards