Guldkorn

Alla inlägg under januari 2010

Av Schrink - 25 januari 2010 21:59

Varför skrattar inte skådespelarna åt skämten? Det var väl inte värst detta året men nog är de väl så seriösa där de sitter. Annars tycker jag att det var kul att publikfavoriter också kan vinna (Män som hatar kvinnor). Dock fattar jag inte att I Skuggan av värmen inte fick nåt, den var riktigt bra.

Av Schrink - 25 januari 2010 20:35

Efter sex veckor har Avatar dragit in mer pengar än Titanic. Visserligen är biljettpriset högre men ändå, sannolikt kommer den ju att dra in ytterligare en halv miljard eller så. Så alla som inte sett den, tveka inte. Det kommer inte att vara lika häftigt på DVD.

Av Schrink - 25 januari 2010 15:03

Tänk att yngsta dottern fyller 21 idag. Tiden liksom rusar iväg i 200 knyck. Har haft ovanligt  svårt hitta nån present, det blir ett litet hop-plock (utan bindestreck kan man nog undra vad ett hopp-lock är och det ska hon INTE få).


Annars laddar jag för att se avsnitt tre på tredje säsongen av Lark rise to Candleford (går att se via BBC och är den bästa av alla serier just nu). Har haft lite strul med nya telefonen idag men det var bara jag själv som strulade, inte telefonen (som jag f ö älskar. Tänk att man har telefonen bredvid sig i sängen .. nu är det för att det finns ett program med sömnkurva och då ska den ligga på madrassen och känna av när man vänder och vrider sig i sängen).


Jag och maken kan inte bestämma oss vilken hjälorganisation på Haiti vi ska ge pengar till. Man vill ju att pengarna ska gå till nåt vettigt och i nuläget går tyvärr Röda korset bort. Säkert är alla de stora organisationerna ok men ändå, kanske vi väljer Rädda barnen eller Läkare utan gränser.

Av Schrink - 24 januari 2010 18:22

Eftersom jag var borta på middag igår har jag sett sista avsnittet på svt.play Tommy Körberg var en positiv upplevelse, mycket mindre pretentiös än jag hade förväntat mig. Sen har de väl alla haft krav på vad som får visas, vad som måste klippas bort etc. Men det är en väldigt trevlig serie.


Nu får vi väl ladda för Falk på fyran ikväll, det är också bra (Kinnaman är en ny svensk favorit, riktigt bra)

Av Schrink - 23 januari 2010 13:39

En kollega har slutat och det har fallit på min lott att köpa present. Hon som vanligtvis sköter detta är sjuk. Hade fått tips om presentkort på böcker och om jag inte börjat ringa runt till de som känner henne lite bättre hade det väl gått rätt fort. Nu gjorde jag det, ringde alltså. Och böcker var nog inte det rätta. Så kom jag ihåg att jag sett henne på bio så kanske ett presentkort? Men så ska jag ju krångla till allt så jag tyckte att det skulle vara nåt mer handfast än bara ett presentkort. Så nu har jag (trots att jag har jour idag) jagat runt på affärer för att åstadkomma nåt. Och det är extremt svårt när det är en person man egentligen inte känner privat. Men jag har köpt några olika kaffe- och tesorter, torkat renkött, choklad, öl m.m Och så presentkortet. Nu är jag helt slut och hoppas att det inte blir några jourstörningar innan kl sex, för då går jag av. Och åker på middagen. Tjohej

Av Schrink - 21 januari 2010 22:37

Min äldsta dotter har varit rejält sjuk, legat på infektionskliniken. Även om barnen är vuxna är det som om världen rasar när nån av dom blir sjuk. Vi vet inte än vad som orsakade det hela och om det är helt läkt men hon är i alla fall rätt pigg och hemma med kids och man.


Jag och min man har tittat på förlängda versionen av Patrioten (beställde blue-ray-versionen från England). Den är så grymt bra. Har köpt några till blue-ray-filmer som inte kommit än, jag hoppas verkligen att de inte strulats bort i posten. Vi har lite dåliga erfarenheter av posthållningen just nu. Vi hade beställt några grejer från Kina och de lämnade aldrig ut avi att paketet kommit. Sen efter bara en vecka skickade de tillbaka paketet till avsändaren. Nån måste ju ha gjort nåt helfel. Annars brukar det fungera så bra med beställningar från utlandet. Turligt nog var det inte värt mer än 200 kr, men ändå, man blir rätt sur när såna grejer inte fungerar. Det hade nog varit lättare att acceptera om felet legat utomlands men vår post har man ju litat på.

Av Schrink - 20 januari 2010 18:21

Jag har påbörjat ännu en talbok, Svartvintern. Det är en fortsättning på den briljanta historien Svinhugg. Jag återkommer när jag läst klart.

Av Schrink - 19 januari 2010 14:11

Jag brukar sällan hålla med när det gäller vinnare av de finare filmpriserna. Men i år har jag och juryn faktiskt träffat lika. Avatar, Robert Downey Jr, Sandra Bullock, ...Landa (minns inte förnamnet men han gjorde den briljanta tolkningen av nazi-snubben i Inglorious basterd). Den enda invändning jag kan ha är Meryl Streep som vann för Julie och Julia. Jag vet, jag vet, nästan alla älskar henne men jag tycker hon spelar över och framför allt i komedier. Hon gör sig bättre i mörkare dramafilmer.


Snart kommer Oscar-nomineringarna, spännande.

Presentation

Kategorier

Fråga mig

1 besvarad fråga

Senaste inläggen

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5
6
7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21
22
23 24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards