Guldkorn

Alla inlägg under september 2009

Av Schrink - 16 september 2009 19:57

Vad köper man till en 80-årig skogsman när man själv aldrig ens plockar bär? Jag for på stan idag (även för att hämta förhandsbiljetter till en skräckfilm som jag garanterat inte ska se själv, det blir sonen o hans kompisar) och gick i alla tänkbara affärer. Hade tänkt hitta nån trevlig bok om älgar, svamp eller liknande och så fästa lite trisslotter i. Men det fanns bara urtråkiga böcker. Sen tittade jag på ljuslyktor men de kan ju gå sönder i posten. Kanske en sån där ram där man kan stoppa i SD-kort och se sina bilder digitalt (han har precis köpt digitalkamera, men har ingen dator utan måste väl lämna in Sd-kortet för framkallnng) men det blir ju knepigt när han ska tömma kortet. Nu är jag tillbaka på ruta ett, d v s jag har ingen aning.


När han fyllde 70 fick han en uppsättning oljefärger och verktyg för att göra ådringsmålning. Vet inte riktigt hur det gick för honom med detta.


Hade vi haft tid skulle vi nog ha åkt dit, men det är 30 mil och det hinns bara inte med. Det kommer säkert att sluta med att jag köper ett gäng trisslotter och skickar i ett kuvert. Trist.

Av Schrink - 15 september 2009 23:02

Jag har bestämt mig för att INTE köpa den engelska versionen av Dan Browns Lost symbol utan vänta på svenska översättningen som kommer 21 oktober. Vi får väl se om jag kan hålla mig, vi är väl många som väntat och väntat. Men jag har beställt två andra böcker som jag ska ha med på Italienresan, Veronika von Schenks böcker Änglalik och Kretsen.

Av Schrink - 14 september 2009 15:49

Jag har hört Mord i alla fall av Rolf Dahlgren. Det här är en gammal 50-talsdeckare som vann pris på sin tid. Lite härlig "gråfilms"-uppläsning i en bok som lite påminner om Jan Mårtensons böcker. En man kommer till en advokatbyrå angående ett testamente men ramlar/hoppar strax därefter ut från lägenhetsfönstret och dör. Inte långt därefter mördas en släkting till honom. Den unge medarbetaren på advokatbyrån börjar, parallellt med polisutredningen, nysta i det hela.

Såna här böcker är ju aldrig så spännande. Men det finns en charm ändå, uppläsningen till exempel, det något omoderna sättet att resonera.
Har haft den här liggande länge men ångrar ändå inte att jag gav den ett par timmar. Betyg 4/7

Av Schrink - 13 september 2009 15:41

Afrikanen är en kort bok (3 CD-skivor lång), givetvis med fokus på Afrika. Le Clezió berättar om när han som barn for med familjen till Afrika där fadern skulle arbeta som läkare.


Jag såg en recension av denna bok...ska ni bara läsa en enda bok denna sommar... Och den är rätt bra, men inte kan jag tänka mig att det var den bästa 2004 när den kom, inte nåt år därefter heller. Men jag sitter ju inte i Svenska akademien heller. Betyg 4/7 (har läst en annan bok av Le Clezió, Vandrande stjärna, och den var bättre.

Av Schrink - 11 september 2009 23:39

Jag tog inte med laptopen till Stockholm, därför har jag inte kunnat läsa klar Passageraren. Jag har istället lyssnat på Fiskarens garn. Och det går att sammanfatta i en mening_ Totalt bortkastande av tid.


Det ska väl vara nån slags fantasy-berättelse men jag lyckades då inte få nåt grepp om historien. Jag ska erkänna, jag orkade inte lyssna klart men efter drygt halva boken törs jag drista mig till betyget 2/7 (som vanligt sparar jag ettan till ännu groteskare verk).

Av Schrink - 11 september 2009 08:26

Den sydafrikanska guldmedaljören Semenya undersöks och det måste väl göras. Men det är synd om henne. De verkar ju ha konstaterat att det inte rör sig om doping, alltså kan hon ha något syndrom eller kromosomavvikelse (om hon verkligen har förhöjda värden av manligt hormon, man vet ju aldrig vad som är sant i tidningar). Givetvis kan inte en person som har fördelar av t ex testosteron tävla mot andra kvinnor men det är ändå otroligt tragiskt. Hon kanske aldrig vetat att hennes könstillhörighet varit osäker.


Enl (förstås obekräftade uppgifter) tidningar ska hon få behålla medaljen och det känns bra. Hoppas det känns ok även för de som kom 2-4 i samma tävling. För det är ju det enda humana att göra.

Av Schrink - 11 september 2009 07:03

Mötet jag var på slutade vid 15-tiden igår. Jag hade tänkt shoppa lite men hade absolut ingen inspiration. Såg en rätt snygg klänning men orkae inte prova. GIck förbi Cecilia Frode, senare ocskå Lajla Bagge. På Rigoletto köpte jag biobiljett och där, visade det sig, skulle det vara galapremiär på The ugly truth (som jag sett för flera veckor sedan på förhandsvisning). Vinglas på rad tillsammans med olika tilltugg. Men kändisarna strömmade nog in när jag satt i en annan biosalong och gottade på en flaska Mer och torkad ingefära (de har så god torkad ingefära på Saluhallen vid Hötorget, och ingefära är bra mot nästan allt). Nu ska jag duscha och byta kläder och så snart dottern kommer med bilen ska jag till jobbet.  

Av Schrink - 7 september 2009 21:28

Åker till Stockholm i morgon kväll, blir borta till fredag morgon. Hoppas hinna titta lite i affärer men det blir mest jobb. Hade biljetter till förhandsvisning på biofilmen Prinsessa men barnen fick dem eftersom jag jobbar ikväll (måste vara nåbar på telefon o de gillar ju inte att man har mobilen på i salongen). Har inga bra talböcker på lut just nu, men det kommer ju mycket bra senare i höst.

Presentation

Kategorier

Fråga mig

1 besvarad fråga

Senaste inläggen

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3 4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19 20
21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards