Guldkorn

Alla inlägg under september 2009

Av Schrink - 22 september 2009 11:58

Min man såg Final destination 3D igår, hans första 3D-film. Han tyckte nog att handlingen var rätt medelmåttig men imponerades som de flesta andra av 3D-effekterna, hur man sitter och duckar i stolen för att man tror man ska träffas av nåt som kommer flygande. Betyg 6/10

Av Schrink - 21 september 2009 22:38

Jag har lyssnat på fyra skivor av Dan Browns nya bok, Lost symbol. Jag hade tänkt spara den till semestern men eftersom jag är sjuk tyckte jag väl lite synd om mig själv.


Den börjar inte lika spännande som de tidigare böckerna. Jag vet inte om det beror på att det är samma upplägg eller om det är nåt annat. Det kanske kommer... Jag har ju svårt att tänka mig att det kan bli lika bra som Anglar och demoner som ju var makalöst bra. Sen är det inte så bra uppläsare. Har hört en del brittiska uppläsare och de har varit bra, den här amerikanske läser lite som de svenska uppläsarna till böcker för synskadade, dvs inga riktiga skådespelare.


Återkommer med lite åsikter senare.

Av Schrink - 21 september 2009 11:51

Jag har äntligen läst klart Passageraren. En intressant historia om en man som blir mördad i vad som först verkar vara en jaktolycka. En båtolycka som hänt ett år tidigare får snart polisens uppmärksamhet och ett pusselarbete börjar.

Som sagt, det är en bra historia. MEN. Andra halvan av boken är väldigt utdragen, mycket om stormande hav, navigation, sida upp och sida ner, och det förtar tempot ganska mycket. Slutet är väl inte heller så spännande och oväntat som det hade kunnat vara. Men totalt sett en ok deckare. Betyg 4/7

Av Schrink - 20 september 2009 12:40

Känner mig krasslig sen igår eftermiddag. Har ont i kroppen på typiskt virusmaner, feber (inte så hög, runt 38) men framför allt oro för semesterresan. Men såna här virusar brukar ju ändå gå över rätt fort. Har ju inte så ont att jag inte kan ligga med datorn på magen. Har ju egentligen inte alls tid att vara sjuk från jobbet, jag har rätt knökfullt schema de tre dagarna innan semestern. Lite alvedon och naproxen kan ju göra underverk med det mesta.

Av Schrink - 19 september 2009 18:36

Den här filmen var ju inte tänkt visas på bio men pga att första filmen drog in så mycket pengar ändrade man sig. Budgeten har väl därför varit lägre. Och den första filmen är bättre. Dock är även den här filmen bra, mycket tack vare Rapace som är lysande. Tycker inte Mikael Nyqvist är perfekt som Blomqvist men ok. Sämst passar Lena Endre som inte alls kommer till sin rätt.

Betyg 7/10

Av Schrink - 19 september 2009 14:08

Vi har inte sett Idol pga vi sett Superstars som går samtidigt. Jag har kollat igenom klippen från de som gått till slutaudition. Har plockat ut tio finalister, skulle dock inte tro att jag får in många rätt. Jag gillar nämligen inte nasalsjungande tjejer och dussinvara av boyband. Samtidigt kan man inte helt nonchalera såna saker som utstrålning. Jag har flera "runner ups" och egentligen bara några självklara men...

Utan rangordning

Albin Meldau

Eddie Razaz

Karolina Gockowska

Clara Hagman

Mehmed Jakic

Jon Sindenius

Felix Västerhamn

Erik Grönvall

Mariette Hansson

Calle Kristiansson


Av Schrink - 19 september 2009 11:30

Har fått med mig maken på bio denna eftermiddag, Flickan som lekte med elden. Så jag återkommer med lite åsikter senare. Det blir nog ett märkligt rekord dessa dagar. Min man ska även följa sonen på bio på måndag på förhandsvisning av The final destination, en 3D-film i skräckgenren. Han brukar annars gå på bio en eller två gånger per år.

Av Schrink - 19 september 2009 11:26

Igår kväll öppnade vi en av de flaskor mousserat vin som vi köpt i Kroatien denna sommar. Misal noir brut. Frisk god smak med mycket små bubblor. Märkte till min förvåning att det har ganska mycket smak av det märkliga rödvin vi drack vid samma vinprovning (ett vin jag f.ö ångrade att vi inte köpte men doften var det som höll mig tillbaka). Man känner en hel del svart vinbär men sedan denna mycket goda ospecificerade (för mig som är utdålig då detta) smak. Vi drack detta till grillad fläskfilé och det var gott, hade nog varit ännu bättre till oxfilé.

Vin

Presentation

Kategorier

Fråga mig

1 besvarad fråga

Senaste inläggen

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3 4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19 20
21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards