Guldkorn

Alla inlägg under juli 2009

Av Schrink - 24 juli 2009 18:12

Som författare, vad sägs om Göran Persson, K-G Bergström (som just gått i pension och måste ha nåt att syssla med, och det vet man ju hur många journalister som skriver deckare), Benny Andersson, Arvid Karlsson (nobelpristagare i medicin. Första kapitlet handlade om sjukvård litegrann).


Antagligen är det nån jättetråkig bara för att det skulle vara så intressant med nån oväntad. Första kapitlet känns ju inte som om det är nån litterär bjässe som skrivit. 

Av Schrink - 24 juli 2009 18:07

Jag har svettats mer idag än någonsin i hela mitt liv. Efter tre timmar i solen skulle jag och maken gå och köpa dricka. Vi skulle ta en genväg. Det brukar aldrig vara så bra för vi har inte så bra lokalsinne nån av oss. Samtidigt är vi väldigt tjuriga och ger oss aldrig. Så vi gick, diskuterade i varje vägkorsning och hamnade alltmer ödsligt till. Och det fanns ingen väg förutom vägen tillbaka. Hela vägen. Jag måste tyvärr medge att jag dessutom druckit för lite under våra tre solningstimmar så jag låg på stort vätskeminus. Lååångt innan vi hittat till hotellet hade jag druckit upp halvlitersdrickan jag köpt.


Men man piggar ju snabbt på sig. Vi stannade och drack lite cappuccino, ett glas vin, en dusch och vips är man som ny igen. Om 25 minuter ska vi träffa ungdomarna för middag. Igår åt jag nästan för mycket musslor, fick dricka stora mängder vatten för de var så salta (men goda, mums). Hoppas på cevapcici (eller hur det nu stavas, en massa accenter och grejer är det nog) ikväll.  Måste nog packa ikväll också. Vi ska checka ut senast tio. Sen hinner vi sola för bussen går inte förrän kl 6.

Av Schrink - 24 juli 2009 17:54

Jag har lyssnat på Svinhugg, en bok av Marianne Cedervall. En sån där bok man lånar för att den råkar finnas inne. Uppläsare (något oväntat) Susanne Alvengren, dessutom läser Gun Olofsson de partier som rör Hervor som kommer långt uppifrån Norrbotten.


Mirjam och Hervor är huvudpersoner i denna annorlunda deckare (eller egentligen inte deckare fast det är ond bråd död). Mirjam är läkare och har tvingats upp till Norrbotten pga att hon blivit lurad av tre företagare. Hervor lär hon känna där uppe. Sedan flyttar båda ner till Gotland där Mirjam är uppvuxen som prästdotter. Målet är att genom magi ta död på de tre männen som gjorde så hon hamnade hos kronofogden. Spännande, roligt och tankeväckande är denna oväntat bra bok. Kan varmt rekommendera den. Man riktigt hoppades att de skulle lyckas med sina "affirmationer". Betyg 6/7


Av Schrink - 23 juli 2009 20:22

Pseudonymen till Hypnotisören är Lars Kepler. Men vem är det? Antingen kan det vara någon som inte vill bli hopkopplad med deckar-författande eller också är det bara bokförlagets sätt att få uppmärksamhet. det som talar för det första alternativet är att boken redan verkar vara såld till andra länder. Det tyder ju på någon som är känd utomlands. Min man tror det är någon som är känd för annat, till exempel Göran Persson (då torde han ha en medhjälpare för det blir ju ofta torftlig när icke-författare skriver böcker, ex Hans Holmér). Jag undrar om t ex Ernst Brunner är känd utomlands. Han vore verkligen en som inte vill bli hoplopplad med deckare men som säkert vill visa att han kan sälja stora upplagor och dessutom dra in en massa pengar. Har svårt se vitsen med att GW eller Guillou skulle skriva på ett annat förlag än Pirat.


Jag kommer säkert att köpa boken och det är väl det som är meningen med alla skriverier. Har läst första kapitlet på nån boksajt, det var då inte nån sån där smäll i magen som man kan få av nåt som kommer igång direkt. 

Av Schrink - 23 juli 2009 20:01

Jag och maken åkte på en utfärd med båt idag. Vi åkte en knapp timme, skönt i solen, kom först till Rovinj, en mycket vacker stad och från vattensidan påminner om Venedig. Kullerstensgator förde oss upp till kyrkan. Där bredvid vilade vi ut på ett kafé inna vi fortsatte vår färd. Tillbaka på båten visade det sig att en av deltagarna försvunnit. En av guiderna fick stanna kvar, vi övriga fortsatte vår färd. Under båtresan var det lunch, grillad fisk, och vi hann sitta ytterligare en stund i solen på däck. Härligt sitta med benen hängande ut och se det skummande vattnet.

Vi åkte en bit in i Limfjorden (den heter så på svenska, vi tänker väl annars mest på den danska motsvarigheten) innan vi stannade i Vrsar. Här solade vi och maken badade. Vi orkade inte med någon mer stadspromenad utan satt sedan och åt glass tills det var dags för avfärd. Efter ytterligare en stund på däck var det bara bussresan kvar. 


Nu har vi ätit middag, de hade musslor idag så det blev två stora tallrikar av dessa för mig och sedan lite lamm. Bästa matdagen hittills. Nu ska vi dela på den halva cigarr vi har kvar. 

Av Schrink - 22 juli 2009 20:54

Vi har varit på vinprovning i eftermiddag. Utanför Porec tillverkas Misal, främst mousserande viner. Vi prövade fem olika mousserande viner, ett torrt, ett halvtorrt (som det sägs att kroatiske presidenten alltid använder vid officiella bjudningar), ett rött, ett ganska sött och ett dessertvin. Dessutom smakade vi ett vanligt vitt, rött (som luktade som hempermanent) och ett dessertvin av muscat-typ. Både jag och maken gillade det röda mousserande, de är ju inte så vanliga heller. Vi köpte en flaska sådant och en flaska torrt. Blir perfekt i vinter till ett bubbelbad.

Vin
Av Schrink - 21 juli 2009 21:11

Idag solade vi bara ett par timmar. Sedan åkte vi med "mjölkbussen" till staden Pula. 45 minuter för 8 km. Ganska kul, man fick se alla möjliga små vägar.


I Pula åt vi pizza och kollade lite i affärer. Kläderna känns som ... gamla öststaterna. Utom skorna som var helt ok men lika dyrt som hemma. Hann kolla lite på katedralen m.m innan ungdomarna höll på falla samman av leda. 


Nu efter middagen har vi gått en sväng runt den lilla orten, köpt lite vin och maken har köpt cigarr som vi väl drar i oss på balkongen (vi har fin havsutsikt så det är trevligt att sitta ute på kvällen när det inte är lika varmt). 


I morgon blir det vinprovning.

Av Schrink - 21 juli 2009 21:09

Jag har läst Donna Leons senaste bok Rättvisans mörker. Brunetti får ett knepigt ärende när en ung blivande mililär hittas död, han verkar ha hängt sig. Men Brunetti får en känsla av att saker inte är som de verkar.


Som vanligt charmig, gillar Brunettis familj skarpt. Spänningen är däremot inte så stor i de här böckerna, nästan mer mys-pys. Betyg 4/7

Presentation

Kategorier

Fråga mig

1 besvarad fråga

Senaste inläggen

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6
7
8 9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27
28
29 30 31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards