Guldkorn

Alla inlägg under juni 2009

Av Schrink - 14 juni 2009 22:40

Jag har läst Idealisten, Bodströms andra deckare. Jag tror man fascineras av att man tycker sig få se en glimt av sanningen bakom de politiska kulisserna. Det är ju inte säkert att det är så men det känns lite kul.


Den här boken börjar för trögt, det tar många sidor innan det händer nåt spännande. Men ge inte upp. För det här är en ganska spännande deckare, det tar ett bra tag innan man (åtminstone jag) kommer på hur det hela kan hänga ihop. Jag tycker också att han fått ihop personerna på ett bättre sätt än i första boken. Betyg 5/7

Av Schrink - 13 juni 2009 21:00

Sydafrikanskt vin, kostade cirka 35 kr för 37cl. Oväntat smakrikt vin med fin eftersmak. Betyg 7/10

Vin
Av Schrink - 13 juni 2009 19:34

Tomas Bolme läser PD James bok Patienten, en Dalgliesh-deckare. En journalist ska operera bort ett fult ärr i ansiktet. Detta ska ske på en privat klinik. Efter operationen mördas hon dock. Det visar sig att flera personer skulle kunna ha velat se henne död på grund av artiklar hon skrivit. Men det finns också andra hemligheter bland de personer som finns i och omkring kliniken. Och Dalgliesh, som ska till att gifta sig, får ett svårt jobb.


PD James har väl aldrig varit nån favorit. Jag tror det kan bero på att jag såg flera tv-versioner av historierna och därför är lite styrd i min tankevärld. det är alltid bättre att först ha läst boken, fantasin får mycket större utrymme då. Det är många personer att hålla reda på, många händelser som är svåra (för att inte säga omöjliga) att förutse. Men boken är väl ok, bara alltför lång och det drar ner betyget till 3/7

Av Schrink - 13 juni 2009 14:31

Jag är väldigt sugen på att se Deep Purple i sommar. Men jag undrar om de brukar spela mycket nyproducerat. Deep Purple var ett av mina favoritband i början av 70-talet och det är ju såna låtar jag skulle vilja höra. Ex Smoke on the water, Highway star och (den bästa) Child in time.

Av Schrink - 13 juni 2009 14:28

Igår kväll var det riktigt varmt och alldeles soligt. Idag är det så där gråtrist så man blir tung i själen. Jag har tvättat några tvättar och lyssnar på (the never ending) Patienten. Hur kan 15 CD kännas så långa? Jag har tänkt göra Biff Lindström till middag.


För övrigt kan jag väl kommentera Talang som jag faktiskt så igår kväll. Det var några rätt bra akter, de två som kom först var faktiskt bäst men även de två som trollade med en röd näsduk var bra. Sista killen som sjöng (hette kanske Linder) hade rätt ok röst men låter var urtråkig.


Av Schrink - 11 juni 2009 18:53

22-26 juli är det den årliga musikfesten Piteå dansar och ler. Enligt hyfsat säkra källor kommer Fristad att uppträda där. Innan dess blir det Täfteåfestivalen, Trästock och så förstås Berlin.

www.fristadmusic.com

Av Schrink - 10 juni 2009 21:46

Vi har varit på stan och lyssnat på Fristad som var ett av banden som spelade. Det var hyfsat mycket folk trots duggregn. De hade en ny låt (Som Simon inte verkade komma ihåg hela texten på trots att han skrivit den). Trevligt också för hans familj som rest hit från Finland.

Av Schrink - 10 juni 2009 18:42

Dotterns pojkvän/sambo tog studenten idag. Det är liksom full fart från sju på morgonen såna här dagar. Champagnefrukost, tal, betyg, hejdå alla kompisar, släktgratulationer, lövskrinda, bjudning med släkten, middag med klassen och studentfest (som kanske inte slutar förrän sju i morgon bitti).

Nu ska han spela på stan ikväll också (mellan middagen och studentfesten). Bland annat har han enligt rykten skrivit en ny låt så jag måste  nog ner på stan fast jag hade tänkt ta det lugnt. Får väl ta det lugnt i morgon istället. Jag har ändå en yngre son som gått ut första året på gymnasiet och måste väl ha lite koll när han kommer hem.

Presentation

Kategorier

Fråga mig

1 besvarad fråga

Senaste inläggen

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3
4
5
6
7
8 9 10 11
12
13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards