Guldkorn

Alla inlägg under januari 2009

Av Schrink - 26 januari 2009 20:15

Nya Wallander-filmen var lite förutsägbar men ändå spännande. Stora explosioner gör att man tror att det är terrordåd. Militärstyrkor kallas till Ystad... Det är inte bästa Wallander (Mastermind) men ändå värt 7/10

Av Schrink - 26 januari 2009 16:57

Vilket kaos det blev... biljetterna skulle släppas kl 10. Jag har sett till att ha en kvart till godo på jobbet, det brukar ju gå fort att se om man får biljetter eller inte. Men det blev uppskjutet, jag var tvungen att gå på ett möte, sen tillbaka och då visste jag inte om det var slut biljetter (vilket jag trodde) eller inte. Så kom ett nytt meddelande att det inte gått att starta försäljningen. Ett nytt möte och sen fick jag skynda tillbaka till datorn. Där kom jag in, fick välja biljetter och sen bara försvann allt. Då blev jag lite högljudd i min ensamhet. Men jag är en tjurig person så jag gav inte upp. Satt och jobbade med signeringar och sånt under tiden och sedan fick jag plötsligt mina biljetter, två timmar efter ordinarie biljettsläppstid. Vet inte hur dåliga platser det är, har ingen som helst koll på stadion. Men vi får i alla fall sitta.


Så nu känner jag mig ganska nöjd. Och denna gång ska jag INTE ge bort biljetterna (som jag gjorde ifjol. Och de gillade inte ens konserten).

Av Schrink - 25 januari 2009 20:49

Guy Ritche har gjort denna film. Den är i typ samma genre som hans tidigare filmer, Lock stock.. och Snatch. Det börjar rätt bra med en stor affär där storfräsare o småbovar alla försöker få sin del. Men sen blir den långdragen och seg och inte tillräckligt bra dialog för att hålla intresset vid liv. Tyvärr blir det bara 3/10, ja kanske 4 om jag är givmild.

Av Schrink - 25 januari 2009 19:11

Great Eastern är en av Umeås Kinarestauranger. I dag på ena dotterns 20-årsdag åt vi Mongolian barbeque. Som förrätt fick vi Pekingsoppa vilken var riktigt tråkig. Men själva buffén är väldigt god med många såser. Räkorna åt jag alldeles för många av. Som bonus får man den härliga kinesiska personalen, det är som gamla tidens matbespisningstanter. Charmigt. Det enda vi saknade var lite nötter att blanda i, men betyget är en stark 4/5.

Av Schrink - 25 januari 2009 09:39

Aevar Örn Josepson är en ny bekantskap. Han är isländsk författare. Här är det en kvinna som försvinner. Den polis som börjar utreda fallet upptäcker att den mördade är en av landets få systemanalytiker. När han fördjupar sig hennes privatliv börjar utredningen ta nya vändningar, i maktens korridorer och i Reykjaviks undre värld. Kanske ända till Pentagon.


Boken (hört ljudbok) var ganska seg till en början, men den blev lite bättre i slutet. Dock långt ifrån de historier jag tidigare läst av isländska författare. Betyg 3/7

Av Schrink - 24 januari 2009 08:09

Min man ska (förhoppningsvis) åka på semester nästa vecka. Med ett litet charterbolag (jag påminde om riskerna med detta). Igår läste vi att huvudflygbolaget gått i konkurs. Resebolaget hävdar att det inte ska påverka det dotterbolag som ska flyga resenärerna till Thailand. Jag tror det när jag ser det. Sen när han (och äldsta dottern o hennes kille som också ska med) ska hem, hur blir det då? Han kanske får en riktigt lång semester... Nä, flygbolag är nog i riskzonen lite här och var i den här ekonomiska krisen. När det gäller banker finns i alla fall en viss statlig garanti, men såna här resor, då står man där nog. Maken tror han är "safe" för att han betalt med Visa, och visst har de en del försäkringsgrejer, men i en konkurs ska man nog ändå räkna med att pengarna kommer att lysa med sin frånvaro.


Men han kan ju komma både dit och hem utan strul också. Det får tiden utvisa.

Av Schrink - 24 januari 2009 08:04

Mitt lilla barnbarn har sovit över. Kl 7.10 kände jag att någon strök mig över kinden och den låg vi och myste en stund. Nu sitter vi och tittar på barnprogram och hon käkar välling. Lugnt och fridfullt, hon är alltid lugn och glad. Vi ska väl börja med ett duplo-bygge när vällingen är uppdrucken, duplo är kul. Däremot hade föräldrarna med en påse trolldeg, men det fixar jag inte. Det är så obehaglig konsistens och lukt så det får de ta hem igen och roa henne med imorgon.


Tänk om en vecka börjar all uppladdning inför första Mellodeltävlingen i Göteborg. Jag har redan satsat två tior på vinnare (oddsen är ju annorlunda innan nån hört låtarna). Kommer att satsa en tia per delfinal när jag hört låtarna på radion dagen innan. Jag har varit så trött och seg länge nu men det här kommer att pigga upp mig.

Av Schrink - 23 januari 2009 10:09

Jag har lyssnat på Jaqueline Winspears bok Maisie Dobbs. Historien utspelar sig dels vid tiden för första världskriget och dels ett tiotal år senare. Maisie, som arbetar som detektiv/psykolog, är en flicka ur arbetarklassen som via en del tur får gå på college. Tillsammans med en rik väninna träffar hon Simon, en man hon kommer att bli mycket förtjust i. Snart kommer dock kriget och hon arbetar som sjuksköterska. Hennes och Simons vägar korsas under kriget.


Det är en riktigt charmerande historiasom inkluderar några små mysterier. Kanske lite som MacCall Smiths böcker om Mma Ramotswe mfl. Men den här boken är bättre. Det känns extra bra för jag har haft svårt att hitta några bra böcker de senaste månaderna. Betyg 5/7

Presentation

Kategorier

Fråga mig

1 besvarad fråga

Senaste inläggen

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14 15 16 17
18
19
20 21
22
23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards