Guldkorn

Alla inlägg under november 2008

Av Schrink - 5 november 2008 07:24

Tänk att han vann. 40 år efter mordet på Martin Luther King vinner en färgad man presidentvalet. Jag hade ärligt talat inte trott att amerikanerna skulle rösta fram honom. Kul att se ungdomar så engagerade, det kan betyda mycket. Och ur ett mer egoistiskt perspektiv kan nog ekonomin på kort sikt lyfta sig (på lång sikt beror det mer på riktiga åtgärder, inte bara förhoppningar).

Av Schrink - 4 november 2008 21:01

Det känns lite extra spännande idag trots att man är svensk- det där med presidentvalet alltså. Även om jag tror att båda är ett uppköp så hoppas jag så mycket på seger för Obama, det behövs nytt blod, nya idéer och nog är det väl dags med en färgad president i USA. Om jag orkar ska jag se lite på kanal5:s valvaka med Filip och Fredrik.

Av Schrink - 4 november 2008 14:34

Mark Levengood läser själv sin bok Hjärtat får inga rynkor. Det är en liten filosofisk komedi, många skratt men även en del tänkvärt, av denne gemytlige finlandssvensk. En riktigt feel good-bok, inte så lång, man hör den på en kväll. Betyg 5/7

Av Schrink - 4 november 2008 07:31

Jag måste jobba idag, även om jag inte är riktigt frisk än. Ryggen krånglar, jag oroar mig för att hostan kommer tillbaka pga den extremt torra luften på min arbetsplats. Men efter jobbet ska jag på massage och det är ju nåt att se fram emot. Sen hoppas jag att jag orkar vara uppe ett tag ikväll för det är en viktig dag. Även om jag tror att båda presidentkandidaterna är bättre än nuvarande boss så hoppas jag verkligen att Obama vinner. USA behöver förnyas, det är i många stycken otroligt gammalmodigt och (faktiskt fortfarande) imperialistiskt.

Av Schrink - 3 november 2008 16:44

Allt möjligt är förbjudet men det verkar helt omöjligt för politikerna att förbjuda mobiler i skolan. Min son sitter och messar hela tiden och blir sen jättearg om läraren säger till. De borde få låsa in telefonerna under lektionen och få ut dem på rasterna. Vi skulle kunna dra in telefonen men det är förknippat med en hel del problem, bla att mobil är suveränt när man vill påminna sin lille telning att det är dags att komma hem. Och det vore ganska tufft för en 16åring att inte ha mobil i dagens läge. Men vi får hitta på nån annan reprimand för så här kan det ju inte fortsätta.

Av Schrink - 3 november 2008 15:11

Jag har lyssnat på Tomas Bolme, läsande Fat Ollie´s bok av Ed McBain.

Det är inte nån favoritförfattare men jag läser nån då och då. Handlar iregel (också nu) och ganska fördomsfulla poliser. Fat Ollie, polis, har precis skrivit klart sin första deckare, har den liggande i bilen. Han rycker ut till en mordplats där en politiker mördats. När han kommer till bilen är boken borta. Han är minst lika mån om att lösa stöldhistorien som mordet. Även Carella är givetvis med och är väl inte fullt så dryg som Ollie. Det blir väl aldrig så spännande, nästan mer lite komedi. Tja, betyget... 3/7 är det väl värd. Jag lyssnade ju klart.

Av Schrink - 3 november 2008 08:24

Fortfarande ont i ryggen men jag kan i alla fall gå i trappen idag. Igår tog det rätt lång tid. F ö som vanligt imponerad hur lång tid det tar för en sextonåring att ta sig ur sängen en måndagmorgon.

Av Schrink - 2 november 2008 17:43

Vi har börjat se säsong 6 av Waking the dead. Första två avsnitten (två delar av samma film) är riktigt, riktigt bra. Ny tekniker, bättre än den från säsonger 3 och 4. Tips för murriga kvällar

Presentation

Kategorier

Fråga mig

1 besvarad fråga

Senaste inläggen

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5
6
7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22
23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards