Guldkorn

Alla inlägg under november 2008

Av Schrink - 11 november 2008 07:20

Att få upp sonen är nåt man oroar sig för redan när man lägger sig. Nu har jag ringt tre gånger ner till källaren, han svarar vänligt (och då blir man misstänksam för han är jättesur på morgnarna) och lägger sig så fort man lagt på. Är killar vuxna vid 25?

Av Schrink - 10 november 2008 21:17

Nu har min man åter tagit krafttag mot sina extrakilo. Denna gång genom Aftonbladet. Det fungerar nog bäst om man (mer som jag än han) gillar att fylla i tabeller. Det gäller att uppmuntra honom att göra detta för jag tror det är just det som är vitsen med det hela, att följa sin kurva, se följderna av sitt ätande (eller minskat ätande). Och där tror jag tyvärr inte riktigt hans intresseområde ligger. Men vi får se, han har lyckats förr att gå ner ganska mycket. Jag har nämligen föreslagit att han ska ha nått en målvikt för att unna sig en vintersemester, för att ha nåt att jobba för. Han tycker att det är orättvist att jag får äta mycket mer utan att gå upp i vikt men där har han fel. Jag är en tjurskalle, om jag går upp två kilo håller jag igen tills de är borta. Det gäller att inte släppa taget.

Av Schrink - 10 november 2008 19:10

Familjen Presleys egen berättelse, talbok. Tråkig uppläsning och i och för sig ganska enkel bok, inga direkta nyheter men ändå, det är liksom alltid gripande att läsa om Elvis. En person som var så märkt av sitt enorma kändisskap att han aldrig kunde leva ett normalt liv och dessutom var han antagligen en ganska skör person som inte blev sig själv efter moderns död.


Det är en av mina stora favoriter genom åren, när jag var i sextonårsåldern var det en tid när jag nästan bara lyssnade på Elvis. Och jag minns hur jag grät 1977 när han dog. Jag var gravid, satt hemma hos mor när nyheten kom.


Betyg 5/7 (sannolikt mycket högre än den är värd för att jag blir så nostalgisk).

Av Schrink - 10 november 2008 07:26

Nog är det lite tyngre att stiga upp på måndag morgon men det allra värsta är  hur man ska kunna få upp tonårssonen utan alltför mycket sura miner och i värsta fall höjda röster. Han tar noll eget ansvar och detta med att tvinga honom att ta eget ansvar jämfört med att han måste komma till skolan i tid så det inte blir för mycket strul med lärarna är ingen lätt ekvation att lösa.

Av Schrink - 9 november 2008 19:46

Jag har läst Kjell Erikssons senaste deckare Svarta lögner, rött blod. Den handlar om en försvunnen tonårstjej och om mordet på en bostadslös man. det handlar också om Ann Lindell, polis (finns i de andra Kjell Erikssons deckare också) som sedan några veckor träffar en journalist. Journalisten försvinner utan att berätta vart eller varför.


Det mest intressanta med Kjell Erikssons böcker är nog händelserna som kretsar kring poliserna. Själva mordhistorierna är också ok men inte så där nervkittlande och med nåt lite FÖR tidligt spår. Men totalt sett är boken riktigt bra, lättläst utan att bli torftig.  Betyg 5/7

Av Schrink - 9 november 2008 17:53

När vi åt farsdagstårtan i eftermiddag hade vi på TVn där det var repris av dansbandskampen. Dansbandsmusik är väl inte min största passion i livet men min man tycker nog mer om det (att vi ser Musikmaskinen varje lördag beror väl på att jag är tjurigare). Men så ofattbart dåliga vissa band är. Scotts var nog det enda band jag tyckte var ok, bandet med groteska scenkläder var också uthärdliga men de sjöng klassikern Corine Corina i ultrarapid fart. Sen får man negativ kritik om man försöker komma bort från dansbandskarikatyren och göra nåt eget.

Ang de tre i juryn så var killen i mitten den enda som gjorde nåt slags vettigt av sin roll och han verkade ta det hela för vad det är, inte så dödsallvarligt.

Av Schrink - 8 november 2008 21:00

Det har varit några konstiga "listor" några veckor men veckans 90-talshits kändes helt rimlig med Smells like teen spirit som nr 1 och Everything I do som nr 2, Vandraren nr3. Helt ok.

Av Schrink - 8 november 2008 08:35

Nu när jag sett ett program blev jag intresserad av vilka låtar de tävlande sjungit veckorna som varit. Så jag har scannat Youtube på detta (bara kollat de som sjöng igår). Om Lars inte är för rebellisk utan kan ta lite kritik och lyssna på lite goda råd tror jag definitivt att han är den som kan bli nåt. Säktert kommer några av de andra att få skivkontrakt och ha ett eller två år i rampljuset men i slutändan är alla så mainstream. Kevin Borg (som för övrigt verkar bo där jag växte upp) har nog bästa rösten men jag har så svårt att tro att marknaden kan ta emot hur många snygga killar som har samma sätt att sjunga på, kraftfullt men opersonligt.

Presentation

Kategorier

Fråga mig

1 besvarad fråga

Senaste inläggen

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5
6
7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22
23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards