Guldkorn

Alla inlägg under maj 2008

Av Schrink - 13 maj 2008 08:09

Jag läste pepparkakshuset när jag var på nerresa till Washington. Pinsamt nog minns jag inte vad den handlade om, men tyckte den var rätt ordinär deckare. Enl baksidestexten handlar boken, som är skriven av Carin Gerhardsen, om flera bestialiska mord i mellansverige. Hammarbypolisens Conny Sjöberg finns i centrum avutredningen. Betyg 4/7 (tror jag). Jag brukar normalt minnas böckerna i alla fall några veckor men jag läste tre andra böcker också under resan till Washington plus alla upplevelser där så jag gissar det är därför den här, som jag läste först, totalt fallit i glömska.

Av Schrink - 12 maj 2008 16:02

Täppas Fågelström har skrivit denna bok om att acceptera att man inte ser, missbruk och lite annat i livet. Tyvärr vet man inte riktigt om han velat vara smårolig eller seriös och det förstör en hel del. Dessutom är jag väl inte nån storälskare av den här typen av böcker så den kanske är bättre än vad mitt betyg blir. Betyg 3/7

Av Schrink - 12 maj 2008 15:59

Utan onda aningar handlar om en 14årig flicka som försvinner. Det visar sig att hon strippat på webben. Man lyckas upptäcka en pedofiligrupp som möjligen har med saken att göra. Rätt bra men utan att sticka ut. Betyg 4/7

Av Schrink - 12 maj 2008 07:38

När jag kom till Washington hade jag problem säkert i fem dagar med att jag vaknade strax efter tre på natten utan att kunna somna om. Natten före hemresan var väl första riktigt normala natten. Nu har jag sovit hemma två nätter och är redan på banan. De flesta tycker ju att "väst är bäst" men det stämmer inte på mej, så har det varit varje gång. Det beror nog på att jag är en typisk morgonmänniska, det är lättare att tvinga sig upp nu än att försöka sova längre där.

Av Schrink - 12 maj 2008 07:35

Är tillbaka från en underbar resa till Washington. Det var riktigt varmt och soligt, en del trevliga föredrag på kongressen och mycket att se och shoppa. Vissa saker är så otroligt billiga att man först inte tror det är sant. Underkläder av lite finare kvalitet kostar långt undet halva priset, likaså  amerikanska jeansmärken, en del kosmetika. Hade en väska i väskan när jag åkte och det var med nöd och näppe jag fick igen väskorna när det var dags att packa.

Av Schrink - 2 maj 2008 06:37

Är uppe tidigt, för att göra i ordning lite mat att ha på tåget. Ska åka buss och tåg hela dagen, kommer att övernatta på Kastrup (på hotell). Jag har haft en av mitt livs körigaste veckor, så även om jag oroar mej mycket för flygningen (som jag alltid gör) så blir det är en skön dag när jag bara får koppla av och läsa. Dotterns deklaration är jag inte alls säker på att den blev rätt, men jag har gjort så gott jag kunnat. Är inte av den typen som försöker fuska, utan jag är nöjd bara jag fått det hela att gå ihop. Räknar kallt med att vissa uppgifter saknas och att den måste kompletteras, men det ororar jag mig för så.


Kommer idag att satsa på att läsa Pepparkakshuset. Hur bra den är får den som är intresserad veta när jag kommer hem efter den 10 maj. Nu lägger jag ner bloggen under en vecka för jag kommer med största sannolikhet inte att hitta nånstans jag kan skriva / ont om tid. Det pågår flera symposier samtidigt och det gäller mer att gallra för att hinna än att försöka få ett fullt schema. Men jag hoppas att jag kommer hem full av inspiration.

Av Schrink - 1 maj 2008 08:17

Efter att ha jobbat tills nu känns jag lite seg. Måste dessutom få klart deklarationerna eftersom jag reser bort imorgon bitti. Plus packa vilket jag inte börjat med än. Har ändå kollat upp lite kring hur man deklarerar företag (dotterns nystartade) och tror väl att det ska gå bra om hon bara har kolll på alla kvitton.


Måste säga att jag har en del muskelvärk efter ihärdigt tränande med Wii fit. Från noll motion till drygt en timme per dag direkt var nog inte så klokt. Det blir nog bara några mindre påfrestande övningar idag, max en kvart (orkar eller hinner nog inte mer heller). Eventuella lästa böcker under resan kommer jag inte att skriva om förrän jag är hemma igen den 11 maj.

Presentation

Kategorier

Fråga mig

1 besvarad fråga

Senaste inläggen

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16 17 18
19
20
21 22
23
24
25
26 27
28
29 30 31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards