Guldkorn

Alla inlägg under maj 2008

Av Schrink - 26 maj 2008 17:04

Med viss skepsis började vi lyssna på Tomas Bodströms deckardebut. Rymmaren handlar om ett mord på ett fängelse. Man hade försökt få fången flyttad pga hot men denna begäran hade avslagits. Susanne är en fd åklagare som nu jobbar som utredare inom polisen. Chefen Christian, har lite andra metoder för att lyckas än hon väntat sig. Parallellt får man följa justitieministern som har vissa problem och en grupp advokater.


Den här deckaren är bättre än väntat. Personporträtten är väl lite tunna kanske, men man är sugen på att höra fortsättningen och det är ändå intressant att fundera om det finns bitar av fd kollegor bakom de inblandade. Hoppas nog på en fortsättning för det finns förutsättningar för det. Betyg 4/7, på gränsen till 5.

Av Schrink - 25 maj 2008 21:41

Sverige har i a f en lite mer avslappnad attityd än många andra länder och då tänker jag på Björn Gustavsson som var grym (som vanligt) igår med sin spelade nervositet och dåliga engelska. Det hade varit ännu roligare om han hållit fast vid Sverige 12p så de tvingats korrigera honom.


See you in Moskow

Av Schrink - 25 maj 2008 21:38

För varje år trissas Sveriges vinstchanser i ESC upp till max. I fjol trodde jag på Sverige men inte i år. Perelli sjunger bra men har ingen riktig utstrålning på scen, inte så där varmt och äkta i alla fall. Allt är FÖR precist.


Jag har under resans gång tyckt Azerbadjan var bäst men de föll ner till tredje plats på min lista igår, framträdandet var inte hundra och dessutom har Portugal blivit mer o mer en favorit. Hon var bäst. Jag tyckte även Albanien var oväntat bra.


Drömmen om att få slåss om biljetter till ESC-final i Stockholm får alltså vänta till tidigast 2010. Nog för att det skulle vara häftigt åka till Moskva, de kommer nog att slå  på stora trumman när det är dags.

Av Schrink - 25 maj 2008 21:36

I fredags såg vi John Fogerty på Hovet. Han är min kanske största favorit genom tiderna (i tät kamp med Elvis men han är det lite svårt att få se). Han var grymt bra. Vi satt också så bra att det var sjukt. Jag blir som förbytt på konserter, från ganska tillbakadragen taggar jag upp mer och mer för varje låt och glömmer alla runt omkring. Är nu blå i handflatorna av allt klappande.


Nya CDn är också en av hans bästa soloCD, några riktigt bra låtar...

Av Schrink - 22 maj 2008 15:41

Man kan läsa om hur Ukrainas sångerska härmar Perelli genom liknande klänningar och dans. Men det kan ju lika gärna vara Perelli som härmas. Själv tror jag inte nån skulle vilja plagiera nån annan i sånt sammanhang.


Tror f ö att rätt många röstade på Finland i tisdagens semi. Oddsen på Unibet sjönk dramatiskt. Andra länder som gick vidare, bla min favorit Azerbadjan, fick höjda odds (borde alltså just så pass gått vidare). Blir intressant att se om min teori stämmer (eg tycker inte det borde vara möjligt för dem att få tag på siffrorna men givetvis går det).

Av Schrink - 21 maj 2008 20:44

Internet försvann igår eftermiddag och först ikväll fick vi igång det. Det är pinsamt vad instängd man känner sig utan koll på nyhetssajterna, särskilt efter första ESC-semin.


Scenen var den snyggaste nånsin. Synd att så många PINSAMT DÅLIGA låtar och artister uppträdde. Estland måste vara lågvattenmärket genom alla år. Även om videon var bättre var live-versionen av Day after day (Azerbadjan) min solklara favorit. Tyckte också San Marino, Armenien och Rumänien var ok. Fast jag måste erkänna att det är Greklands bidrag jag nynnat på idag, röst- dans- låt- och röstkopian av Britney Spears. Säkert topp-tio på lördag.


F ö hade jag Polen rätt högt när jag sett videoversionerna men hon föll pladask när man såg och hörde henne live. Vem röstade på henne???


Kvällens roligaste var dock att Finland gick vidare fast de sjöng på finska. Har ju en finsk "måg" i familjen så det är extra kul därför (dock ingen schlagerälskare, han sitter just nu och med ett protestgäng på E4 (miljö, bilar etc).

Av Schrink - 18 maj 2008 20:56

Verkligen en film man ändrar uppfattning om. Tänkte stänga av för det började SEGT OCH PRETENTIÖST. Men sen blev man lite intresserad, men sen svängde det ner igen. Men fint foto och intressant att det var en verklighetsskildring (visste ej det förrän slutvinjetten). Fy så svårvärderad, men kanske 5/10 (en sån film jag säkert kan ändra uppfattning om nästa vecka)


22/7: har tänkt en del hel på filmen, den har nånting. Jag tror den kommer att hamna på 7/10 istället. Såna här filmer som biter sig kvar.

Av Schrink - 17 maj 2008 22:56

Vi har sett DVDn The stranger inside med Jodie Foster i huvudrollen. Hon blir tillsammans med sin blivande man överfallen och blir förändrad efter detta. Hon har ett radioprogram och en polis, som dessutom sett henne när hon låg medvetslös efter dådet, brukar lyssna på henne. Inte så där jättespännande som thriller men ändå en ganska bra story (men rätt förutsägbart) och Jodie Foster är alltid bra. Betyg 6/10

Presentation

Kategorier

Fråga mig

1 besvarad fråga

Senaste inläggen

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16 17 18
19
20
21 22
23
24
25
26 27
28
29 30 31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards