Guldkorn

Alla inlägg under september 2007

Av Schrink - 13 september 2007 14:07

Var på jobb i Stockholm igår. Stod rätt länge och väntade utanför konferenslokalen. När man står så där och väntar iakttar man ju folk som går förbi. På tio minuter passerade tre personer som gick och läste. Det är väl inte så konstigt men alla läste samma bok!! Dean Koontz. Och SÅ stor är han väl inte i Sverige, eller.. Efter dagens slut gick jag till centrum för lite shopping och bio innan nattåget hem, och på vägen till centrum mötte jag ytterligare två som läste, OCH SAMMA BOK. Jag har viss koll på nyutkomna böcker, om nåt har blivit omtalat eller så och det här var skumt. Lite som i såna där B-skräckfilmer/alienfilmer. Nå, när jag vid 22-tiden gick genom centralen  fick allt sin naturliga förklaring, de hade delat ut gratis pocket under dagen. Och gissa vad... jo Dean Koontz. Allt har en naturlig förklaring.

Av Schrink - 12 september 2007 09:13

Ett öga rött hade en urusel trailer så jag hade tänkt vänta till DVDn, men jag väntade på tåg från Stockholm och det var den enda filmen på Sergel som gick i rätt tid (törs inte ta nån bio längre bort, har en tendens att gå vilse). Nå, den här filmen var lite bättre än jag trott. Det är i grunden en lite tragisk historia om en kille vars mamma just har dött. Sen är det nog tänkt att vara en rolig film med invandrarsvenska som humorgrund och många i salongen skrattade och klappade i händerna när filmen var slut (hallå SÅ bra var den inte), men å andra sidan somnade en kvinna som satt bredvid mig. Jag har inte läst boken, min dotter Angela säger att den är bra, så jag hade inga förväntningar. Skådespelarmässigt var det väl bara Hassan Brijany som var riktigt bra. Jag har också sett honom i Babas bilar och han var bra även där. Betyg 5

Av Schrink - 11 september 2007 16:23

Har precis läst klart Alexander McCall Smiths sjunde bok om Mma Ramotswe, hennes man Mr JLB Matekoni  och  sekreteraren Mma Makutsi. Denna bokserie är så charmig och man riktigt ser framför sig den "traditionellt byggda" detektiven från Botswana som med små medel löser enkla fall. Det här är inte bra för att det är spännande deckare (för det är det inte) utan för att man bara älskar alla personerna. Det lär ska bli några till böcker i serien och det ser jag fram emot. Läs boken med en kopp varmt Rooibos-te bredvid.  Betyg 5

Av Schrink - 11 september 2007 09:07

28 weeks later--- jag trodde nog att det var en annan typ av film. Det här var pinsamt dåligt, med ett skumt virus som ger symtom efter en sekund och gör de smittade galna av ilska. Blodet flödade. Sen dök ju förstås USA upp för att rädda situationen. Om det nu gick att rädda. Alltså, jag gillar Robert Carlyle som ju var superbra i The Full Monty men hur kan han sjunka så lågt att han deltar i det här??? Betyg 2

Av Schrink - 9 september 2007 18:57

Har hejat oss hesa idag och det räckte till seger i damkampen i alla fall. F ö har det hittills varit torka på nåt intressant att boka in för hösten (musik, teater...) men jag upptäckte till min glädje att Magnus Uggla kommer till Umeå, så nu är biljetterna fixade. Hade väl helst velat åka och se Springsteen men det blir så dyrt m resa, hotell och biljetter (i värsta fall till överpris också) och vi såg ju hans Pete Seeger Tour. Men i Umeå får man vara väldigt nöjd med Magnus Uggla för hit kommer sällan nån musikalisk dignitet ( kommer det nån internationell artist så är det nån som var populär för 25 år sedan. Visserligen kanske det passar min ålder, men det hjälps inte)

Av Schrink - 9 september 2007 13:38

Ian Rankin: I de dödas namn. Rebus går ju som TV-deckare, i mitt tycke inte den bästa deckarserien men... Här kretsar historien kring ett G8-möte med demonstrationer. Man hittar kopplingar mellan en politikers självmord och seriemord. Siobhan har också fullt upp med att modern misshandlats av en ordningspolis.


Rankin tillhör väl inte mina absoluta favoriter när det gäller deckare, men jag har läst några bra deckare, bl a Botgörarna. Den här blir aldrig riktigt spännande, möjligen är det uppläsaren som inte passar (Harald Leander). Det var på gränsen till att jag avbröt boken men den blev något bättre så småningom. (I Botgörarna var det Roosman som läste och han är en av mina favoriter).  Betyg 3/7.


Börjar nu äntligen med nya Liza Marklund, återkommer m recension om några dagar.

Av Schrink - 8 september 2007 21:05

Mycket gott rött vin är Anura 2006...Kan tex avnjutas till Rebus som går på fyran  (ja, den är nog god till en fin köttbit också). Hoppas gubben kan slita sig från fotbollsmatchen mellan Sverige och Danmark bara.

Av Schrink - 7 september 2007 21:10

Handlar om mördade fiskare på ön Pelegrina utanför Venedig. Brunettis sekreterare Elettra åker dit inkognito  Betyg 3/7

Presentation

Kategorier

Fråga mig

1 besvarad fråga

Senaste inläggen

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< September 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards